ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούζα: “Το να κομπάζουν άλλοι για το δικό σου κόπο, ούτε δίκαιο είναι, ούτε ηθικό”

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η περιφερειακή σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Αντωνία Μπούζα, για την ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρά στην Καλαμάτα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΔΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ

“Στα εργα και στις σοβαρες προσπαθειες που εξελίσσονται και αναβαθμίζουν τον τοπο μας, παντα πρεπει να ειμαστε θετικοί .
Οι πολιτες όμως επιβαλλεται να εχουν τη γνωση των πραγματικών γεγονότων για όλα τα ζητήματα.
Ενημερωτικά λοιπον σχετικα με τις αναπλάσεις και το ρόλο του καθενος μας, αναφέρω τα εξης :
Εχοντας η προηγουμενη Περιφερειακη Αρχη Πελοποννησου και ο πρωην Περιφερειάρχης κ.Πετρος Τατουλης, σχεδιασει και εξειδικεύσει για την στοχευμένη βιώσιμη αναπτυξη των τοπικων κοινωνιών το σημαντικο χρηματοδοτική εργαλείο στα χερια των Περιφερειων δηλ το ΕΣΠΑ, είχε συμπεριλάβει στο σχεδιασμο του, την πολη της Καλαμάτας, παρα τα οσα περι του αντιθέτου καποιοι ισχυρίστηκαν στη διαρκεια κυριως της προεκλογικης περιόδου και παραπλάνησαν τους πολιτες .

Το Προγραμμα σχεδιάστηκε ετσι, μονο και μονο για να ενισχυθούν καποιες πόλεις οπως η Καλαμάτα και άλλες, οι οποιες εχουν δυναμικη προοπτικη αναπτυξης και σαν Μεσσηνιοι αιρετοί, ειμαστε χαρούμενοι που συμβάλλαμε στην προοπτικη αυτή.

Για την πολη της Καλαμάτας λοιπον, εξασφαλιστηκαν περίπου 10 εκατ. ευρω, με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης με τίτλο «Καλαμάτα 2020: Βιώσιμη και Έξυπνη Πόλη».

Οι τρεις πρώτες προσκλησεις ποσού 4.355.000 ευρώ, αφορούσαν
1) 3.665.000 € ,για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και της παραλίας της Καλαμάτας
2) 390.000 ευρώ για παρεμβάσεις ενεργειακής αποδοτικότητας δημοτικών κτιρίων στην Καλαμάτα και
3) 300.000 ευρώ για δημιουργία σύγχρονων μεσων προβολής των πολιτιστικων και τουριστικων πόρων της πολης.

Οι προσκλησεις αυτες εγιναν τον Οκτώβριο του 2018 (ΦΕΚ (821Δ/16.11.88 και 634Δ/9.10.89),

Η εξελιξη του προγραμματος δυστυχως καθυστερησε αδικαιολόγητα και η προηγουμενη Δημοτικη Αρχη Καλαμάτας πρεπει να ενημερώσει γιατι είχε τοσο μικρη απορροφητικότητα σε ένα τοσο σπουδαίο έτοιμο Προγραμμα που έλαβε να διαχειριστεί

Στο πλαίσια αυτου του ΕΤΟΙΜΟΥ από την προηγουμενη Περιφερειακη Αρχη Πελοποννησου ευρωπαικου προγράμματος , που είχε δοθει στην πολη της Καλαμάτας, εντάσσεται και η πρόσκληση για την ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρα, που είναι αναγκαια και θα δωσει επιπλεον αναπτυξιακή ώθηση στην πολη.

Το να κομπάζουν όμως αλλοι, για το δικο σου κοπο, ουτε δίκαιο είναι, ουτε ηθικό.
Οι πολιτες πρεπει να ξέρουν πως εξελίσσεται στη Μεσσηνια και στην Πελοποννησο από πρωτοβουλιες και δουλειά της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχης, αυτο το σπουδαίο ευρωπαικο Προγραμμα , οπως επισης και πληθώρα αλλων εργων, που φυσικο και επομενο είναι να απαιτουν τη γραφειοκρατική παρεμβαση του νεου Περιφερειαρχη κσι των αρμοδίων Υπηρεσιών.
Αυτο όμως δεν σημαινει πως η νέα Περιφερειακη Αρχη έχει μερίδιο στη δουλειά και στην επιτυχια για τα εργα που υλοποιούνται και εντάσσονται από εδώ και πέρα.
Η νέα Περιφερειακη Αρχη ας κομπασει και ας υπερηφανευτεί για οσα εργα σχεδιασει και υλοποιήσει αυτή κι εμεις ολοι, θα πουμε ένα μεγαλο μπραβο σε τετοια περιπτωση.
Η αναγκαια γραφειοκρατική και μονο πορεια των έτοιμων από αλλους σχεδιασμών και εργων, δεν συνιστά δικο τους επίτευγμα και δεν κατανοώ την αναγκη καποιων να δεχονται εύσημα, που ανηκουν σε αλλους.

Σε λιγο που θα προχωρήσει πχ και η εναπομένουσα τυπική διαδικασία του μοναδικού θέματος που εκκρεμεί σχετικα με την οριστικη λυση των απορριμμάτων, δηλ.η αποδοχη των απαλλοτριώσεων στην Παλιοχουνη ( η οποια λογω τεχνιτης ελλειψης απαρτίας του Π.Σ.ελεω αποστατών δεν κατέστη δυνατη) και αμεσως μετα ξεκινουν να κατασκευάζονται τα εργοστάσια απορριμμάτων και οι σταθμοί μεταφόρτωσης για να τελειωσει το πολύπαθο αυτό εργο το οποιο έμεινε πισω λογω πολιτικων τακτικισμών, θα αποτελεί μηπως κι αυτο εργο της νέας Περιφερειακης παραταξης Νικα η της παραταξης Τατουλη;

Εν κατακλειδι και για αποκατασταση της αληθειας, η μονη συμβολη του νεου Περιφερειαρχη Πέοποννησου στην αναγκαια και απαιτούμενη ανάπλαση της οδου Αναγνωσταρα, είναι πως από τη νέα θεση που ανέλαβε, επρεπε να υπογράψει την ένταξη του εργο αυτου στο έτοιμο απο εμας Προγραμμα ΒΑΑ και μονο.
Το ευρωπαικο Προγραμμα βασει του οποίου γινεται η αναπλαση της οδου Αναγνωσταρα, είναι κόπος και μόχθος άλλων.
Ελπιζω ο νεος Περιφερειάρχης κάποτε να πανηγυρίσει και αυτος μαζι με ολους εμας, για καποιο δικο του εργο”.

Μπούζα: “Το να κομπάζουν άλλοι για το δικό σου κόπο, ούτε δίκαιο είναι, ούτε ηθικό”
To Top