ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούζα: “Προσπάθεια παραπληροφόρησης των επαγγελματιών της Αγοράς από τον Νίκα”

Σε διευκρινίσεις προέβη η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα σχετικά με τη διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στους απόρους στον χώρο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, μετά τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών της Αγοράς για οικονομική ζημιά που υφίστανται λόγω συνωστισμού, και τις δηλώσεις Νίκα ότι “διανέμονται τρόφιμα και κρέατα από αλλού και ότι έτσι οι επαγγελματίες δυσφημούνται”, συμπληρώνοντας ότι “τους εξηγούμε ότι δεν υπάρχει προσφορότερη λύση σε αυτό”. Η Αντωνία Μπούζα κάνει λόγο για “προσπάθεια παραπληροφόρησης των επαγγελματιών της Αγοράς” εκ μέρους του δημάρχου Καλαμάτας και για “αλχημείες του χθες”, ενώ δηλώνει ότι η περιφέρεια θα επανεξετάσει τον τρόπο των επόμενων διανομών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αντωνίας Μπούζα:

“Σε ένα πρόγραμμα υποβοηθητικό των αναγκών των συμπολιτών μας, που περιλαμβάνει διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) σε οικονομικά ασθενή νοικοκυριά, δεν επιτρέπεται να εισχωρεί κάθε άλλου είδους σκοπιμότητα.
Ειδικότερα: Το πρόγραμμα αυτό ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση προβλεπομένων ενεργειών από πλευράς της προκατόχου μου στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ξεκίνησε εκ νέου δυναμικά, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να στηριχθούν τόσο οι επαγγελματίες, όσο και οι ωφελούμενοι.

Η στήριξη των επαγγελματιών τροφίμων και λοιπών ειδών είναι αυτονόητη και αποτελεί πάντα προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής και διαστρεβλωτικές αναφορές που ακούστηκαν από το Δήμαρχο Καλαμάτας κ.Νίκα, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες.

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα, διέπεται από αυστηρά οριοθετημένους κανόνες και ότι αφορά την προμήθεια των τροφίμων κλπ ειδών, γίνεται με συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διαδικασίες, με διεθνή ανοικτό διαγωνισμό- άνω των ορίων-, με επιτροπές δύο φάσεων, δηλ. της αξιολόγησης,προδιαγραφών,εγγυήσεων κλπ και κατόπιν των οικονομικών προσφορών, ενώ μπορούν και είναι επιθυμητό να συμμετάσχουν όσοι πληρούν τις προδιαγραφές του προγράμματος από την τοπική μας αγορά.

Όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ.Νίκας δηλ. πως διανέμονται τρόφιμα και κρέατα από αλλού και έτσι οι τοπικοί επαγγελματίες δυσφημούνται, αναδεικνύει πως γίνεται μία προσπάθεια παραπληροφόρησης των επαγγελματιών και συγχρόνως αναδεικνύει έναν παρωχημένο τρόπο διοίκησης που έχει απορριφθεί τη σύγχρονη εποχή, η οποία επιβάλλει νομιμότητα ενεργειών, καθαρό τρόπο διοίκησης και απόρριψη αλχημειών του χθες.

Κατά τα λοιπά, για να ενημερώσω επακριβώς διότι ακούστηκαν ανακρίβειες, το πρόγραμμα ΤΕΒΑ προγραμματίσθηκε και υλοποιήθηκε από τις Υπηρεσίες Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, συνέβαλαν τα μέγιστα οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας είχε ισχνή υποβοηθητική παρουσία.

Για τη διανομή αιτήθηκε χώρος στον Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος και υπέδειξε στις αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας, το σημείο που θα πραγματοποιηθεί η διανομή. Σχετικά με τις διαμαρτυρίες των επαγγελματιών περί καθαριότητας και λοιπών άλλων παραμέτρων, αυτό δεν αφορά τις Υπηρεσίες μας, ενώ από τη Διοίκηση της ΚΑΚ, δεν μας γνωστοποιήθηκε κάποια διαμαρτυρία.
Με γνώμονα το συμφέρον των επαγγελματιών και την καλύτερη παροχή των προσφερομένων ειδών στους συμπολίτες μας, θα επανεξετάσουμε τον τρόπο των επόμενων διανομών, οι οποίες και θα συνεχιστούν, προκειμένου να ενισχυθούν οι έχοντες ανάγκη”.

Οι επίμαχες δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα που προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπεριφερειάρχη Αντωνίας Μπούζα:

Μ.Π.

Μπούζα: “Προσπάθεια παραπληροφόρησης των επαγγελματιών της Αγοράς από τον Νίκα”
To Top