ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α.Μπούζα: “Παγίδα θανάτου ο κόμβος Ζαφείρη-να γίνει άμεση παρέμβαση”

ΖΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Η συντονίστρια Έργου και Αποτελεσματικότητας της Μεσσηνίας και εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού-Πολιτισμού,
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα, απέστειλε έγγραφο προς την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μεσσηνίας στο οποίο αναφέρει:
Η πόλη της Καλαμάτας, λόγω της μεγάλης ανάπτυξης και της τουριστικής επισκεψιμότητας, παρουσιάζει αυξημένη κυκλοφορία στους οδικούς της άξονες.
Στο πέρασμα του χρόνου, διεφάνη πως υπάρχει ανάγκη παρεμβάσεων από πλευράς των αρμοδίων μας Υπηρεσιών, στην Επαρχιακή οδό από τον κόμβο Ζαφείρη προς Καλαμάτα και αντίθετα.
Αν ανατρέξει κανείς στην ειδησεογραφία, θα διαπιστώσει πως συχνά-πυκνά στο σημείο αυτό της οδού, προκαλούνται σοβαρά τροχαία ατυχήματα που εξελίσσονται σε θανατηφόρα ή οδηγούν στον τραυματισμό ανθρώπων, εκτός των υλικών ζημιών.

Είναι γεγονός πως για την πρόκληση των ατυχημάτων αυτών, υπάρχει παραβίαση των ορίων ταχύτητας ή η οδήγηση γίνεται από κάποιους οδηγούς, χωρίς σύνεση και προσοχή.

Επειδή όμως αυτή η οδηγητική παραβατικότητα ως φαίνεται δεν διαφοροποιείται καθόλου τόσα χρόνια τώρα κι επειδή στο σημείο αυτό έχουν χαθεί αναίτια ανθρώπινες ζωές οδηγών που ενώ τηρούσαν αυτοί τον Κ.Ο.Κ., στο αντίθετο ρεύμα κάποιοι άλλοι απερίσκεπτοι οδηγοί, δεν τηρούσαν τα όρια ταχύτητας, απαιτείται η άμεση παρέμβασή μας.

Η αρμόδια υπηρεσία Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, πρέπει να προγραμματίσει παρέμβαση (είτε με τοποθέτηση στηθαίου ασφαλείας, είτε με νέο αντιολισθητικό τάπητα) προκειμένου να σταματήσει το σημείο εκείνο της επαρχιακής οδού να αποτελεί παγίδα θανάτου για ανυποψίαστους χρήστες της οδού.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, προσπαθεί και πετυχαίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, διότι κυρίαρχος στόχος όλων μας είναι η οδική ασφάλεια των πολιτών και αυτό πρέπει να κάνουμε και στην περίπτωση αυτή.

Α.Μπούζα: “Παγίδα θανάτου ο κόμβος Ζαφείρη-να γίνει άμεση παρέμβαση”
To Top