ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούζα: “Ο Νίκας τόλμησε να συνδέσει με προεκλογικό ρουσφέτι το σπουδαίο έργο ψηφιοποίησης των αρχείων της Μονής Βουλκάνου”

“Δυστυχώς ο κ.Περιφερειάρχης, έφτασε μέχρι εκεί”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης Τατούλη “Νέα Πελοπόννησος” και πρώην αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, και ζητά  από τον Παναγιώτη Νίκα να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη γιατί “ενέπλεξε στη λογική ρουσφετιών το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τη Μητρόπολη Μεσσηνίας”. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αντωνίας Μπούζα:

“Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, προ του αδιεξόδου, λόγω των άστοχων, πολυδάπανων και μη χρηστικών επιλογών για τον τουρισμό, ο κ.Νίκας, με το γνωστό οίστρο μηδενισμού και υποτίμησης του έργου των προκατόχων του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόλμησε να ξεστομίσει και αυτό!

Τόλμησε να συνδέσει με …προεκλογικό ρουσφέτι το σπουδαίο έργο ψηφιοποίησης των αρχείων της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, ενός ιστορικού προσκυνήματος , άρρηκτα συνδεδεμένου με την ιστορία της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου.

Για το ιστορικό της υπόθεσης αναφέρω:

Με άδεια που είχε ληφθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα προχωρούσε σε ταξινόμηση, περιγραφή, καταλογογράφηση και ψηφιοποίηση των χειρογράφων της Μονής Βουλκάνου, καθιστώντας προσβάσιμα στο ερευνητικό κοινό για περαιτέρω μελλοντικές ιστορικές, αρχαιολογικές, φιλολογικές και θεολογικές έρευνες στην περιοχή τα εξαιρετικής σπουδαιότητας αρχεία της μονής.

Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, όντας θετική στα όσα προετοιμάζονταν καιρό πριν, από αρχές Μαρτίου 2019 και έξω από κάθε σκέψη περί προεκλογικών λογικών, προχώρησε στη στήριξη της δράσης αυτής, μετά από αίτημα της επίκουρης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κολλυροπούλου και φυσικά, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, όπως και του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

Αφού ωρίμασε το έργο, ψηφίστηκε από το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, Προγραμματική Σύμβαση ύψους 172.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουλκάνου, για τη διάσωση του ανεκτίμητου πρωτογενούς και άγνωστου, τόσο στην επιστημονική κοινότητα, όσο και στο ευρύ κοινό, πολιτιστικού πλούτου της Ιεράς Μονής με την ανυπολόγιστη ιστορική, θεολογική αρχαιολογική αξία.
Θα ήταν πλέον ψηφιακά διαθέσιμο και ηλεκτρονικά προσβάσιμο μέσω του διαδικτύου .

Με οδυνηρή έκπληξη όμως ακούσαμε χθες τον Περιφερειάρχη κ.Νίκα , να υποτιμά και να διάκειται αρνητικά στο ήδη δρομολογημένο έργο διάσωσης των αρχείων της Ιεράς Μονής, προκειμένου να υποστηρίξει την πανάκριβη προγραμματική σύμβαση που έφερε προς ψήφιση για τα υγιειονομικά πρωτόκολλα σχετικά με covid19.

Στην περίπτωση αυτή εξετέθη, διότι αρνήθηκε την πρόταση του κ.Τατούλη να συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο ΔΩΡΕΑΝ θα μας προσέφερε τις υπηρεσίες του και επέλεξε καθυστερημένα ως συνήθως πράττει στον τουρισμό, μία πανάκριβη επιλογή πληρώνοντας η Περιφέρεια 93.300 ευρώ. Ως φαίνεται, τα λεφτόδεντρα του κ.Νίκα είναι αστείρευτα για να κινείται έτσι, σπαταλώντας χρήσιμους πόρους.

Δυστυχώς με όσα είπε δημοσίως στη συνεδρίαση, όπου θέλοντας πιθανώς να πλήξει την προηγούμενη Περιφ.Αρχή του Πέτρου Τατούλη και με αναφορές περί του προεκλογικού χρόνου που ψηφίστηκε η ψηφιοποίηση των αρχείων, υποτίμησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας που επιζητούσε διακαώς αυτό το έργο, το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, αλλά και το περιφερειακό Συμβούλιο που ψήφισε την υλοποίησή του.
Με περισσή δε αλαζονεία, που δεν αρμόζει σε αυτοδιοιητικό, δήλωσε χαρακτηριστικά πως το ήδη δρομολογημένο έργο …δεν μπορεί να προχωρήσει !
Στην απαράδεκτη συμπεριφορά του ανδρός, δεν υπάρχει δυστυχώς όριο!

Η στοιχειώδης λογική απαιτεί , άμεσα ο κ. Νίκας να ανακαλέσει για τις απρέπειες και να ζητήσει δημόσια συγνώμη που ενέπλεξε αδίκως θεσμούς , Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, σε λογικές ρουσφετιών, εμπάθειας και τακτικισμού και να συνεχίσει το δρομολογημένο έργο με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου”.

 

Μπούζα: “Ο Νίκας τόλμησε να συνδέσει με προεκλογικό ρουσφέτι το σπουδαίο έργο ψηφιοποίησης των αρχείων της Μονής Βουλκάνου”
To Top