ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούζα: “Να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας-Να αναλάβει τις ευθύνες της η περιφερειακή αρχή”

Τι αναφέρει η αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΠ και υπεύθυνη Μεσσηνίας της παράταξης Τατούλη “Νέα Πελοπόννησος”, Αντωνία Μπούζα

Για 6η ημέρα καίγεται ο παράνομος σκουπιδότοπος στο Αλιμάκι Τριφυλίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ζει το δικό της «παραμύθι» . Πως όλα είναι καλώς καμωμένα και ΘΑ διορθωθούν στο μακρινό μέλλον. Την ώρα του προβλήματος , επιλέγει το ρόλο του απλού παρατηρητή , κάνοντας διάφορες προτάσεις προς τη Δημοτική Αρχή και χωρίς συναίσθηση της ευθύνης που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες , επιτρέπει τη συνέχιση της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και την πρόκληση σοβαρών κινδύνων στη δημόσια υγεία .
Επειδή η Νομοθεσία ορίζει πως στον ήδη αποκατεστημένο ΧΑΔΑ του Αλιμακίου, αλλά και σε όλους του αποκατεστημένους ΧΑΔΑ, απαγορεύεται η ρίψη νέων απορριμμάτων, ερωτώ τον κ. Περιφερειάρχη.
-Σε ποίες νόμιμες ενέργειες έχει προβεί 3 ½ χρόνια που διοικεί την Περιφέρεια, αποτροπής ως ορίζει ο Νόμος, της χρήσης του αποκαταστημένου ΧΑΔΑ στη συγκεκριμένη περιοχή;
-Ποίες οι ενέργειες και ποίες οι κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι αρμόδιες Διευθύνσεις Υγείας και Περιβάλλοντος ;
-Ποίες ο σχεδιασμός και οι προτάσεις αποτροπής πυρκαγιάς και ποίες οι παρεμβάσεις της Πολιτικής Προστασίας ;
-Ποίο το πόρισμα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, για τις επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές στο συγκεκριμένο ΧΑΔΑ και που έχουν κατευθυνθεί οι ευθύνες.
-Με ποίο τρόπο και μέσα έχει ενισχυθεί ο Δήμος Τριφυλίας , που προφανώς βρίσκεται σε δυσκολία, προκειμένου να αποτραπεί η χρήση της παράνομης χωματερής , αλλά και στην κατάσβεση των πυρκαγιών;

Τα ερωτήματα πλέον θα τίθενται δημόσια , διότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως στις επερωτήσεις που γίνονται στο πλαίσιο του ελέγχου της Περιφερειακής Αρχής, απαντήσεις δεν δίνονται, αντίθετα υποτιμώνται οι αιρετοί που προβαίνουν στις επερωτήσεις , ενώ ο χρόνος συζήτησης των επερωτήσεων τις καθιστά ανεπίκαιρες. Οφείλουν λοιπόν, οι έχοντες την ευθύνη της Διοίκησης , να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις στους πολίτες, που βλέπουν από την ανικανότητα της Διοίκησής τους, το επίπεδο ζωής τους να διολισθαίνει και μία πολιτική «παρέα» , χρησιμοποιώντας μεθόδους άλλων δεκαετιών να τάζει χωρίς αιδώ στους πολίτες τα πάντα.

Συνοψίζοντας : Το έργο ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, έργο σημαία της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη, που πολεμήθηκε από πολλές πλευρές και με τρόπους και μέσα που κάποιοι κανονικά θα έπρεπε να αισχύνονται , έφτασε να υλοποιείται καθυστερημένα και με πολλά προβλήματα από τον μεγαλύτερο πολέμιο του έργου αυτού, το νυν Περιφερειάρχη.
Είναι γενική παραδοχή, πως όταν δεν πιστεύεις και δεν γνωρίζεις καλά όλες τις πτυχές ενός έργου, αποτυγχάνεις. Έτσι φτάσαμε λήγοντας σχεδόν η θητεία της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, τα προβλήματα σε όλη την Πελοπόννησο, να παραμένουν ανεπίλυτα.
Η Κυπαρισσία, δυστυχώς βασίστηκε στις υποσχέσεις του κ.Νίκα για καθαρό περιβάλλον και παύση της λειτουργίας του ΧΑΔΑ Αλιμακίου, που αποτελεί υγειονομική και περιβαλλοντική βόμβα, μέσα στην καρδιά της Κυπαρισσίας και έχασε χρόνο και άλλες επιλογές .
Το αποτέλεσμα της διοίκησης Νίκα στην Περιφέρεια, δηλαδή αδράνεια, αδιαφορία, αποφυγή ευθυνών, μη τήρηση της Νομοθεσίας , μη ενεργοποίηση ελεγκτικών μηχανισμών και μη καταμερισμός ευθυνών, είναι πράξεις καταδικαστέες και μη αποδεκτές .Ο Περιφερειακός θεσμός δεν μπορεί να έχει μετατραπεί σε ένα δυσκίνητο γραφειοκρατικό μηχανισμό, θεατή των δυσμενών εξελίξεων στον τόπο και οι υπηρετούντες το θεσμό αυτόν, να σιωπούν.
Αναμένω άμεσα πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής , καθώς και παρέμβαση των αρμοδίων Υπηρεσιών, προκειμένου η υπόθεση αυτή που δυναμιτίζει την ανάπτυξη και δημιουργεί μέγιστους κινδύνους στην υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Τριφυλίας, να λήξει αίσια για τον τόπο και την κοινωνία”.

Μπούζα: “Να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας-Να αναλάβει τις ευθύνες της η περιφερειακή αρχή”
To Top