ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούζα: “Κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ ΝΑΙ -Έμμεση κατάργηση της αυτοδιοίκησης ΟΧΙ

“Μετά την ψήφιση του Νόμου Κλεισθένη για την αυτοδιοίκηση, υπήρξαν αρκετοί προβληματισμοί σχετικά με την υλοποίηση της απλής αναλογικής και την αναγκαία κουλτούρα συνεργασίας και συναντίληψης που απαιτούσε το νέο νομοθέτημα, προκειμένου να γίνει εφικτή η απρόσκοπτη λειτουργία των ΟΤΑ.

Η ανάμειξη των κομμάτων εξουσίας στην εκλογική διαδικασία της αυτοδιοίκησης και η ουσιαστική «τοποθέτηση» αρεστών προσώπων σε θέσεις ευθύνης, άνοιξε το δρόμο του απόλυτου ελέγχου από τα κόμματα των αυτοδιοικητικών οργάνων.
Δυστυχώς, αυτό αποτελεί πισωγύρισμα και επαναφέρει λογικές τύπου διορισμού δημάρχων και νομαρχών, περασμένων δεκαετιών και νοοτροπιών.
Αναρωτιέμαι, άραγε οι προστρέξαντες στα κόμματα αυτοδιοικητικοί προκειμένου να εξασφαλίσουν την εκλογή τους, δεν ήξεραν τον Νόμο που απαιτούσε συναινέσεις;
Δεν ήξεραν πως οι εποχές όπου ένας αποφάσιζε και οι εκλεγμένοι περιφερειακοί-δημοτικοί σύμβουλοι απλώς επικύρωναν, πέρασαν ανεπιστρεπτί;
Είναι απαραίτητο σήμερα οι εκλεγέντες Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι να κατανοήσουν πως πρέπει να συνεργαστούν και να ακολουθήσουν οδούς συναίνεσης και όχι ρήξης και τριβής.

Η τακτική μάλιστα που ακολουθεί συνεχώς ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δηλαδή της ρήξης και της απαξίωσης των αντιπάλων του, είναι φανερά προσχηματική, μέχρι να επιτύχει το στόχο του από την νέα Κυβέρνηση της Χώρας.
Δήθεν του υπαρκτού αδιεξόδου κυβερνησιμότητας, που απαιτεί άμεσα λύση.

Οι επιλογές των πολιτών όμως, ποτέ δεν μπορεί να είναι αδιέξοδες.
Ψήφισαν σε όλη τη Χώρα, όσους πιστεύουν πως είναι χρήσιμοι και αποτελεσματικοί.
Αντί της παραγγελίας αλλαγών στο Νόμο Κλεισθένη, που πιθανόν αποτελούν πισωγύρισμα και ακύρωση της βούλησης του εκλογικού σώματος, ας επιλεγεί η σώφρονα τακτική της συνεννόησης και της συμπόρευσης .

Ουδείς αιρετός αρνείται την ευθύνη του.
Ουδείς θα προτάξει άλλα συμφέροντα εκτός των συμφερόντων του τόπου.
Ουδείς θα κινηθεί ρεβανσιστικά.

Ο νέος Υπουργός Εσωτερικών ελπίζουμε να λάβει αποφάσεις ανόδου του θεσμού, διότι από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχει ανησυχία ουσιαστικής υποβάθμισης έως κατάργησης των δημοτικών-περιφερειακών συμβουλίων, πράγμα που αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία
Ελπίζω οι αποφάσεις που θα ληφθούν να σεβαστούν την κοινωνία και τη δημοκρατική λειτουργία των Περιφερειακών-Δημοτικών Συμβουλίων”.

Καλαμάτα 15 Ιουλίου 2019
Αντωνία Μπούζα
Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου-Θεμάτων Μεσσηνίας

Μπούζα: “Κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ ΝΑΙ -Έμμεση κατάργηση της αυτοδιοίκησης ΟΧΙ
To Top