Τουρισμός

Μπούζα: Καταλογίζει προχειρότητα, άγνοια κι έλλειψη εμπειρίας στον τομέα του Τουρισμού της Περιφερειακής Αρχής

Το μη χείρον βέλτιστον, δεν μπορεί να αφορά την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην  1η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ένας σπουδαίος, συνεκτικός και ελκυστικός τουριστικός προορισμός, υποτιμήθηκε και απαξιώθηκε από τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, οι οποίες αναπαράχθηκαν από τα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ.

Δεν μπορεί σπουδαίοι αναπτυξιακοί άξονες ενός τόσο προικισμένου τόπου, να υποτιμούνται, είτε από άγνοια, είτε από τη συνέχιση μίας πρωτοφανούς στείρας αντιπαράθεσης εκ μέρους της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Η έλλειψη εμπειρίας, στον τόσο νευραλγικό άξονα ανάπτυξης του τόπου, λειτουργεί  καταλυτικά εναντίον της τουριστικής μας συνέχειας . 

Ενδεικτικά αναφέρω πως η δήλωση περί των απορριμμάτων που έκανε η εντεταλμένη Τουρισμού της Περιφέρειάς μας ήταν όχι μόνο άστοχη, αλλά ιδιαιτέρως επικίνδυνη για την  ομαλή μας πορεία.

Περιοχές όπως η Αττική, όπου το θέμα των απορριμμάτων την πνίγει κυριολεκτικά,  ζήτησε τη συμβολή της Κυβέρνησης στην προώθηση του τουρισμού CITY BREAK.

Άλλες Περιφέρειες με σημαντικά προβλήματα και υστερήσεις στην ελκυστικότητα του προορισμού τους με ποικίλα περιβαλλοντικά ζητήματα ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία του Τουρισμού, την ενίσχυση των εξειδικευμένων τουριστικών εργαλείων, που θα δώσουν ώθηση στο προϊόν τους και θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα.

Εμείς σαν Περιφέρεια Πελοποννήσου τι ζητήσαμε;  

Ζητήσαμε μήπως στήριξη  για την ελκυστικότητα των αρχαιολογικών μας μνημείων, για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μουσεία μας και στους αρχαιολογικούς μας χώρους;

Ζητήσαμε μήπως στήριξη του τουρισμού ευεξίας-υγείας  που μπορεί στην Πελοπόννησο να αναπτυχθεί περαιτέρω, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει πολλά θετικά στην κατεύθυνση αυτή, από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη;

Ζητήσαμε μήπως  τη στήριξη στην προβολή του αθλοτουρισμού μας και του χειμερινού μας τουρισμού, καθώς και τη στήριξη των αεροπορικών εταιρειών που μετ΄επιτάσεως είχε στηρίξει ως κύρια επιλογή ο κ.Τατούλης και ήταν η αιτία που οδήγησε το μικρό και ανύπαρκτο σχεδόν διεθνώς περιφερειακό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, να πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα;

Ενδεικτικά ως θέματα που μπορούσε να αιτηθεί στήριξη προβολής η εντεταλμένη Τουρισμού, αναφέρω τον συνεδριακό τουρισμό, τον περιπατητικό τουρισμό λόγω της ήδη υπάρχουσας ανάπτυξης εκατοντάδων πιστοποιημένων χιλιομέτρων μονοπατιών (εντός ολίγου ακόμη περισσότερων), καθώς και για το πρώτο με Κ.Υ.Α., θεσμοθετημένο καταδυτικό πάρκο στον Όρμο Τυρού κ.α.

Η εμφανής προχειρότητα στην Πελοποννησιακή εκπροσώπηση του τόσο νευραλγικού πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας , αποφέρει σημαντική ζημία στην Πελοπόννησο.

Ελπίζω ο Περιφερειάρχης κ.Νίκας, να αποδεχτεί τα σημαντικά βήματα καθιέρωσης διεθνώς της Πελοποννήσου ως ελκυστικού, ποιοτικού και ανθρωπογενούς τουριστικού προορισμού που πέτυχε με κόπο και σκληρή δουλειά η  προηγούμενη Περιφερειακή διοίκηση και αντί συνέχισης τη αδιέξοδης αντιπαράθεσης στα πάντα, να επιδιώξει τη συνεργασία την οποία του την προσφέρουμε ως Νέα Πελοπόννησος, επειδή αφορά τον τόπο μας και θέλουμε με την εμπειρία μας, να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες.

Η τακτική της νέας πολιτικής ηγεσίας του Τουρισμού, κ.Περιφερειάρχα, τα θετικά βήματα των προκατόχων της τα κράτησε, τα συνέχισε και προσπαθεί να βάλει τη δική της πινελιά, επί του ήδη υπάρχοντος έργου.

Ελπίζω να παραδειγματιστείτε από την πρακτική των πολιτικών οργάνων του τουρισμού της Χώρας και εκτός των αφορισμών, να μας ενημερώσετε για τον σχεδιασμό σας , τις προτεραιότητές σας και φυσικά απαιτείται, να στέλνετε διαβασμένους τους εκπροσώπους σας σε σημαντικές για την πορεία του τόπου συναντήσεις. 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ 

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου 

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας 

 

Μπούζα: Καταλογίζει προχειρότητα, άγνοια κι έλλειψη εμπειρίας στον τομέα του Τουρισμού της Περιφερειακής Αρχής
To Top