ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούζα για Νίκα: “Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η λαϊκή παροιμία στην Πελοπόννησο, με φόντο τα τραγικά ψέματα του κ. Νίκα που εκστομίζει κατά καιρούς, σχετικά με τα πεπραγμένα της θητείας της προηγούμενης Περιφ. Αρχής του κ. Πέτρου Τατούλη.
Αφού λασπολόγησε με κάθε ευκαιρία σε καίριους τομείς ανάπτυξης του τόπου και έβγαλε προς τα έξω πρωτοφανή ένταση προς τους αντιπάλους του στην αυτοδιοίκηση, έρχεται η ώρα, όπου σε ότι λασπολόγησε και είπε ψέματα, το βρίσκει μπροστά του.
Παραθέτω αυτολεξεί άρθρα που είχαν αναφερθεί σε ομιλία του για τον πολιτικό του αντίπαλο, λίγο πριν τις εκλογές του 2019, σε ότι αφορά τον πολιτισμό.
"Σε ομιλία του ως υποψήφιος περιφερειάρχης ο κ. Παναγιώτης Νίκας είχε επιτεθεί κατά του κ. Τατούλη χαρακτηρίζοντας επιτομή του λαϊκισμού την πολιτική του. Κατηγόρησε επίσης, πως η περιφερειακή αρχή Τατούλη , διαχειρίστηκε δύο ΕΣΠΑ χωρίς να κατασκευάσει ένα μεγάλο έργο υποδομής. Μιλώντας για τον πολιτισμό, είπε ότι ο κ. Τατούλης σκορπάει χρήματα για να στηρίξει το οικογενειακό του πολιτικό τζάκι".
Με αυτήν τη ρητορική και το ύφος αυτό, ξεκίνησε την εκλογική μάχη για την Περιφέρεια.
Σήμερα, δυστυχώς για τον ίδιο, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη , με την οποία είχαμε συνεργαστεί άριστα με την προηγούμενή της ιδιότητα ως Γενική Γραμματέας Πολιτισμού, αποδομεί την πρωτοφανή πολιτική τοξικότητα του νέου Περιφερειάρχη, όπως και τα απανωτά ψέματα, τα οποία δυστυχώς σκόρπισε σε όλη την Πελοπόννησο.
Ως γνωστόν, το Υπουργείο Πολιτισμού, δεν διαθέτει τομεακό Πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ.
Τα έργα για την Πελοπόννησο, εντάσσονται στο Π.Ε.Π .Πελοποννήσου και πολλά γίνονται με αυτεπιστασία από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Επιλογή μάλιστα,της προηγούμενης Περιφ. Αρχής του κ.Τατούλη, ήταν στον πολιτισμό, να συνεργάζεται μόνο με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες Πολιτισμού και να μην έχει συνεργασία με διάφορες Μ.Κ.Ο., που εποφθαλμιούν εδώ και πολύ καιρό, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για τον Πολιτισμό της Περιφέρειας .
Στην άφιξή της στη Μεσσηνία η κα Υπουργός, ξεκαθάρισε πως στη Μεσσηνία έχουν εκτελεστεί έργα Πολιτισμού πάνω από 45 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Αλλά και την επόμενη Προγραμματική περίοδο 2014-2020, επιπλέον σημαντικά έργα πολιτισμού, ενίσχυσαν έτι περισσότερο τη Μεσσηνία.
Αυτή της η δήλωση, έρχεται να ενισχύσει όσα ανέφερε πρόσφατα με παρέμβασή του ο πρώην Περιφερειάρχης κ.Τατούλης, ο οποίος, ανέφερε χαρακτηριστικά :
"Ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων της Πελοποννήσου υλοποιήθηκαν έργα άνω των 55 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάδειξη και προστασία του πολιτιστικού μας αποθέματος".
Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ενδεικτικά κάποια σπουδαία έργα πολιτισμού και των δύο περιόδων ΕΣΠΑ στη Μεσσηνία, όπως ο Ιερός Ναός του Σωτήρος στους Χριστιάνους Τριφυλίας, το Ανδρομονάστηρο στο Δήμο Μεσσήνης , τον Άγιο Νικόλαο Αλαγονίας, την ανάδειξη των Μανιάτικων πύργων, τις παρεμβάσεις στα κάστρα Μίλα, Ανδρούσας, Ανάκτορο Νέστορα κ.α. πολλά.

Θα πρέπει φυσικά ο κ.Νίκας να εξηγήσει στους Μεσσηνίους γιατί επέλεξε ως αντιπολιτευτική κριτική την παραπλάνηση των πολιτών και όχι τις καθαρές κουβέντες.

Κλείνοντας ένα έτος στην ηγεσία της Περιφέρειας, θα έχει ενδιαφέρον να μας πει ακόμη ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αν συνεχίζει να ισχυρίζεται ακόμη και σήμερα μετά την αποστομωτική παραδοχή της Υπουργού κας Μενδώνη, τις ανακρίβειες που έχει εκστομίσει όλον αυτόν τον καιρό για τον πολιτισμό.
Οφείλει να ομολογήσει επίσης, πως ακόμη και σήμερα ένα έτος μετά τις εκλογές, υλοποιεί έργα που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Περιφ. Αρχή Πελοποννήσου και φυσικά να ενημερώσει για όσα έχει αυτός σχεδιάσει, όπως επίσης, ...αν έχει δρομολογήσει έστω και ένα νέο έργο στον πολιτισμό στη Μεσσηνία, εκτός των ήδη δρομολογημένων.

Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Υπεύθυνη Μεσσηνίας Νέας Πελοποννήσου
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Μπούζα για Νίκα: “Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”
To Top