ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούζα: Τα έργα της Τριφυλίας και η συμβολή της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Μακράν από την Περιφερειακή Παράταξη της Νέας Πελοποννήσου, η ανάμειξη στα εσωτερικά των Δήμων, στις αντιθέσεις  Δημοτικών παρατάξεων, αλλά  και στους προγραμματισμούς και τα οράματα των νέων Δημοτικών Αρχών.

Υποχρέωση όμως της Περιφερειακής μας Παράταξης, θέλοντας να τιμήσει την αποδοχή της πλειοψηφίας των Πελοποννησίων πολιτών, που αποτυπώθηκε με την πρωτιά μας στον Α΄γύρο των εκλογών, είναι να υπερασπιστεί το έργο της, τον κόπο της και την πολιτική της παρακαταθήκη.

Η Τριφυλία, τόπος ευλογημένος με μεγάλη δυναμική ανάπτυξης σε πολλά οικονομικά πεδία, αποτέλεσε για τη Νέα Πελοπόννησο  και την Περιφερειακή μας Αρχή, προτεραιότητα για έργα και προγραμματισμού νέων έργων.

Για να γίνει σαφές στην κοινωνία, τα έργα δεν τα  σκέφτεσαι, τα αναφέρεις και με μιας αυτά γίνονται μόνα τους.

Χρειάζονται  προετοιμασία, στόχευση, προγραμματισμό και δουλειά για να ξεκινήσουν. Δηλαδή, ένα έργο διεκδικείται από την Α΄ βάθμια Αυτοδιοίκηση και μετά με τις νόμιμες οδούς δηλ. προγραμματικές συμβάσεις, μελέτες, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις, εντάξεις σε χρηματοδοτικά προγράμματα και ξεπέρασμα μεγάλης γραφειοκρατίας  και τυπικών διαδικασιών, εντάσσεται και προχωρά η υλοποίησή του, η οποία και αυτή ακολουθεί συγκεκριμένα χρονικά στάδια.

Έτσι τελευταία, βλέπουμε την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, που είχε την τύχη να διαδεχτεί την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη να επιχειρεί συνεχώς να παρουσιάσει όσα έργα βρήκε ΕΤΟΙΜΑ προς υλοποίηση ως δικό της κόπο.

Έχουμε ενημερώσει πως ΠΑΝΤΑ  θα απαντούμε όταν προβάλλονται τέτοιες απαράδεκτες αξιώσεις. Ελπίζουμε κάποια στιγμή, να επικρατήσει η σοβαρότητα και η συναίσθηση της ευθύνης τους στη συνέχιση αρνητικού κλίματος στον τόπο.

Η Τριφυλία λοιπόν, με την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη και τη διεκδίκηση των Δημοτικών της Αρχών με τις οποίες είχαμε άριστη συνεργασία, όπως και με τα Δημοτικά της Συμβούλια, κέρδισε πολλά και σημαντικά έργα, τα οποία τα είχε ανάγκη ο τόπος.

Θεωρώ σοβαρή παραφωνία στην ομαλότητα, να τολμήσει να ισχυριστεί ο κ.Νίκας, ο οποίος φυσικά λόγω της συνέχειας του κράτους, επόμενο είναι να υπογράψει κάποιες πράξεις που αφορούν διάφορα έργα, πως τα παρακάτω έργα θα φέρουν  έστω και στο ελάχιστο, τη δική του σφραγίδα.

Αναφέρομαι :

α) Στον οδικό άξονα Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, β) Λιμάνι Κυπαρισσίας  Α΄φάση ολοκληρώθηκε, συμπληρώθηκε με Β΄φάση και είχε δρομολογηθεί η Γ΄ φάση. Στο σημείο αυτό να τονίσω πως θα παρακολουθήσουμε εκ του σύνεγγυς την τήρηση της νομιμότητας σχετικά με την εργολαβία γ) Κλειστό Γυμναστήριο Γαργαλιάνων

δ) Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων ε) Βελτίωση Εθνικής Οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά- Πύλος –Μεθώνη στ) Ανάπτυξη αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης, ζ) Δίκτυα Φιλιατρινού φράγματος ενταγμένα στο ΕΣΠΑ η) Πρόσβαση σε αρχαιολογικό χώρο Περιστεριάς θ)Πρόσβαση σε  Ι. Μονή Κατσιμικάδας  ι) Α΄ φάση Πρόσβασης στο τόπο φυσικού κάλλους και μεγάλης επισκεψιμότητας Πλατάνια –Νέδα  ια) Εσωτερική οδοποιία Φιλιατρών προς βελτίωση της εικόνας της πόλης  και διευκόλυνσης κατοίκων και επισκεπτών ιβ) Ανάπλαση Βυζαντινού μνημείου εκκλησίας Μεταμόρφωσης Σωτήρος Α΄ φάση  και περιβάλλον χώρος Ι.Ναού με δέσμευση 245.000 ευρώ από πρόγραμμα για τα πυρόπληκτα. ιγ) Παρεμβάσεις βελτίωσης συνεχείς, στους οδικούς άξονες που συνδέουν τις ισοδύναμα μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας ιδ) Γήπεδο Καλού Νερού ιε) Αποπεράτωση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Ι.Μονής Αγίου Νικήτα Τ.Κ.Σελλά ιστ) Μελέτη και προγραμματισμός για αναβάθμιση υπηρεσιών σε νέο χώρο για το σκοπευτήριο Γαργαλιάνων που καθυστερεί  1.5 χρόνο τώρα ιζ)Βιολογικός Γαργαλιάνων με ένταξη προς χρηματοδότηση στο ΕΠΕΡΑΑ ιη) Κάστρο Κυπαρισσίας ιθ)Βιολογικός καθαρισμός Κοπανακίου και οδικές παρεμβάσεις που ευνόησαν την ευρύτερη περιοχή Κοπανακίου κ) Ηλεκτροφωτισμός οδού προ της εισόδου πόλεως Φιλιατρών και φυσικά αμέτρητες παρεμβάσεις καθαρισμών για προστασία από έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Για την Τριφυλία θα μπορούσα να απαριθμώ ώρες σχετικά με τα έργα και το ενδιαφέρον της προηγούμενης Περιφ.Αρχής Τατούλη.

Σήμερα, συνιστώ την πορεία της νηφαλιότητας και της συνεργασίας, διότι ουδείς θα επιτρέψει τα έργα που έγιναν μόνο για το καλό της κοινωνίας να αλλάζουν ονοματεπώνυμο, επειδή κάποιοι ή δεν γνωρίζουν ή θεωρούν την αυτοδιοίκηση ως αρένα μάχης .

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τριφυλία σήμερα μετά την οικονομική αναταραχή ελέω covid  και Περιφερειακών υστερήσεων, θα αναδειχθούν από την Περιφερειακή μας παράταξη, η οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην κοινωνία και τα προβλήματά της .

 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μπούζα: Τα έργα της Τριφυλίας και η συμβολή της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη
To Top