Απόψεις

Μπούζα: Δεσμεύσεις για τις συντάξεις από τους πολιτικούς που διεκδικούν την ψήφο μας

“Απαιτούνται ξεκάθαρες θέσεις και όχι μισόλογα”, αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.
Βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Η αγωνία για το αύριο και την επιβίωση των Ελλήνων πολιτών μετά από δύσκολα και σκληρά χρόνια όπου άλλαξε πλέον το επίπεδο διαβίωσής τους επί τα χείρω, απαιτεί οι αποφάσεις τους να μην είναι τιμωρητικές, να είναι συνειδητοποιημένες με γνώση των προγραμμάτων των κομμάτων και φυσικά, να μην είναι επηρεασμένες από το κλίμα ευφορίας ή μη, που δίνουν αποκλειστικά για τα δικά τους συμφέροντα τα ΜΜΕ.
Ζήσαμε το παράδοξο στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες να αποφασίζουν με πολιτικά κριτήρια και όχι αυτοδιοικητικά και σήμερα αποσβολωμένοι, να μην μπορούν να πιστέψουν όσα έγιναν, με τη δική τους απόφαση .
Η ψήφος για την Κυβέρνηση της Χώρας, είναι πολύ σοβαρή απόφαση και δεν μπορεί να αφορά τον φίλο, τον  κολλητό, τον πρόθυμο, το χαβαλέ κλπ.
Αφορά τη ζωή όλων μας.
Έτσι, για κάτι που θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή πολλών συμπολιτών μας και δεν είναι διευκρινισμένο, αντιθέτως είναι θολό και ασαφές, ελπίζω όπως πριν την κάλπη, ξεκαθαρίσουν απόλυτα  τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο  μας, πως σκέφτονται να κινηθούν με τις συντάξεις.
Ακούσαμε τον πρωθυπουργό κ Αλέξη Τσίπρα, να τάζει 50 ευρα στους συνταξιούχους, χωρίς να αναφέρει όμως κάτι για το πώς σκέφτεται να χειριστεί το θέμα με τις μειώσεις που θα φέρει η εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου.
Ακούσαμε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει κατηγορηματικά πως δεν θα μειώσει τις συντάξεις.
Σε προγενέστερη όμως δήλωσή του δεν είχε αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο. Επίσης η πρόσφατη αναφορά του, αφορούσε μόνο τις υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις και δεν έγινε σαφής η θέση του για τις
 κύριες συντάξεις.
Η κ. Φώφη Γεννηματά πλειοδότησε σε ότι αφορά την αγωνία των συνταξιούχων πολιτών και δήλωσε πως δεσμεύεται για κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και στα 700 για το ζευγάρι.
Τα λοιπά κόμματα με τη γνωστή τους τακτική, ανεξοδα  λένε όσα θέλουν να ακούσουν οι πολίτες, αφού ξέρουν πως δεν θα κληθούν να τα εφαρμόσουν.
Δεν μπορεί στην πολιτική να κυριαρχεί το life style των παρατρεχάμενων στελεχών και οι επιδερμικές αναφορές περί ιδεολογιών που βλέπουμε σήμερα.
Απαιτούνται ξεκάθαρες θέσεις και όχι μισόλογα.
Αναμένουμε λοιπόν”.

Η Αντωνία Μπούζα

Αντωνία Μπούζα 
Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και
Θεμάτων Μεσσηνίας
Μπούζα: Δεσμεύσεις για τις συντάξεις από τους πολιτικούς που διεκδικούν την ψήφο μας
To Top