ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούζα: “Από τους αγώνες και την ιδεολογία μου δεν μπορεί να με αποξενώσει κανείς!”

Την πικρία της και την απογοήτευσή της για την απόφαση της ΝΔ να τη διαγράψει “προσωρινά” μαζί με τους υπόλοιπους 5 περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης Τατούλη, εξέφρασε, μιλώντας στο MessiniaLive η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και θεμάτων Μεσσηνίας, Αντωνία Μπούζα.

“ΚΑΤ’ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ”

Όπως είπε, η διαγραφή “έγινε κατ’ απαίτηση του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας”, ωστόσο συμπλήρωσε πως από τους αγώνες και την ιδεολογία της δεν μπορεί να την αποξενώσει κανείς.
Η ίδια τάσσεται σθεναρά στο πλευρό του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για τον οποίο είπε πως “χαίρει σεβασμού και εκτίμησης πανελληνίως και διεθνώς” και πως “η Πελοπόννησος έχει ανάγκη ανθρώπους στο τιμόνι με αποδεδειγμένο έργο και γι’αυτό παραμένω στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη”

ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ

Με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, η Αντωνία Μπούζα αφιέρωσε τη διαγραφή της από τη ΝΔ στη μνήμη του πατέρα της, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Την “προσωρινή” διαγραφή αφιερώνω στη μνήμη του αειμνήστου πατέρα μου που με γαλούχησε με τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ και αγωνίσθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του για να στηρίξει τις ιδέες και την πολιτική της ΝΔ. Αυτό έπρεπε κάποιοι να το μετρήσουν στις αποφάσεις τους.”

“Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ-ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ”

Στην κοινή ανακοίνωση των ΝΟΔΕ της Πελοποννήσου όπου χαρακτηρίζεται η διαγραφή των 6 ως “πράξη ορόσημο για την επανεκκίνηση της παράταξης στην Πελοπόννησο” η Αντωνία Μπούζα απάντησε:

“Ως απάντηση στην βεβιασμένη ανακοίνωση των ΝΟΔΕ Πελοποννήσου περί της …πανηγυρικής αποδοχής των όσων αποφάσισε η Κεντρικη Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, θα συνιστούσα προσεκτικότερη γραφή και καλύτερη γνώση των εννοιών που αναφέρονται στην κοινή ανακοίνωση των ΝΟΔΕ της Πελοποννήσου.

Οι αποφάσεις του κόμματος της Ν.Δ. για την επιλογή Νίκα ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, δεν ήταν δημοκρατικά ειλημμένη αποφαση , αλλά επεβλήθη αυταρχικά, ενω στην αναφορά τους, που εγείρει προσβολή της τιμής και της υπόληψής μας, δηλ. περί “ιδιοτελών επιλογών”, οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικοί, αντί να δυναμιτίζουν την κοινωνία.

“Οι πολίτες δεν αποζητούν ενασχόληση με τα κόμματα των άβουλων και τυφλά στρατευμένων πολιτών, αλλά των σκεπτόμενων και αληθινών, που δεν βλέπουν ευκαιριακά την εμπλοκή τους σ´ αυτά , αλλά επειδη πιστεύουν αληθινά σε αρχές και αξίες”

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Οι διαγραφές των περιφερειακών συμβούλων από τη ΝΔ, πάντως έχουν προκαλέσει προβληματισμό στον πολιτικό κόσμο, σε αυτοδιοικητικούς και από άλλα κόμματα που βλέπουν να οδηγούνται “στην πυρά” στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί δεν “συμμορφώνονται”, ή δεν υπακούουν στις υποδείξεις του κόμματος, στο οποίο ήταν μέχρι πρόσφατα μέλη. Υποδείξεις που αφορούν τη δική τους θέση και στάση στα αυτοδιοικητικά, αντιμετωπίζοντάς τους ως πολιτικά ανδρείκελα και μαριονέτες, ισοπεδώνοντας την προσωπικότητά τους και αδιαφορώντας για τη διαχρονική πορεία και παρουσία του καθενός ξεχωριστά στις αυτοδιοικητικές θέσεις, στις οποίες τους εξέλεξαν οι πολίτες. Τέτοιες πρακτικές προκαλούν την αποδοκιμασία των πολιτών που παρακολουθούν αυτό το ιδιότυπο παιχνίδι υποταγής, άλλως “τιμωρίας” των αυτοδιοικητικών στελεχών με μακρά πορεία στο κόμμα της ΝΔ. Στην αυτοδιοίκηση, οι εποχές που σφύριζε ο τσοπάνης και ακολουθούσαν τα πρόβατα στο μαντρί, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Μαίρη Περδικέα

To Top