Το δικό μου Σχολείο

Μπουγάς: Τα μικρά παιδιά πρέπει να επιστρέψουν και να ζήσουν την κανονικότητα του Σχολείου

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ

“Τα παιδιά των Εκπ. Μπουγά συμμετέχουν στην εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς προβλήματα επειδή το σχολείο διαθέτει την δική του πλατφόρμα και σέρβερ και τα μαθήματα προχωράνε κανονικά. Βέβαια είναι διαφορετική η ψηφιακή τάξη από την φυσική, όμως τα παιδιά συνεχίζουν να είναι στο σχολείο”, δήλωσε στο Messinialive ο Γενικός Διευθυντής και ιδιοκτήτης των Εκπ. Μπουγά, Φώτης Μπουγάς.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία στα Εκπ.Μπουγά

Και συνέχισε λέγοντας πως “Η ψηφιακή εκπαίδευση ήρθε για να μείνει. Υπήρχε και πριν, κυρίως στα Πανεπιστήμια, και τώρα θα μείνει και θέλουμε να μείνει συμπληρωματικά, συμπληρώνοντας την φυσική τάξη ως βοήθεια και όχι ως αντικαταστάτρια αυτής. Μπήκαμε λίγο βίαια σε μια νέα εποχή και πρέπει να προετοιμαστούνε τα παιδιά.
Τα παιδιά από την αρχή του χρόνου σε όλα τα σχολεία ήταν ένα υπόδειγμα, φορούσαν τις μάσκες, τηρούσαν τις αποστάσεις και ήταν χαρούμενα που ήταν με τους φίλους τους, τους δασκάλους τους καθηγητές. Αντί λοιπόν εμείς οι μεγάλοι και η Κυβέρνηση να τους πούμε μπράβο και να συνεχίσουν να είναι στις φυσικές τους τάξεις, κάναμε όλοι λάθη και για τον λόγο αυτό το σχολείο ανάστειλε την λειτουργία και τα παιδιά είναι στα σπίτια. Αυτό έχει καλά αλλά έχει και πολλές δυσκολίες για τα ίδια και τους γονείς. Πρέπει να χαρούμε τα παιδιά μας αυτές τις ώρες που είμαστε μαζί, αφού έχουμε περισσότερο χρόνο να είμαστε μαζί. Ο άνθρωπος πρέπει να προσαρμόζεται και να προχωρά στα νέα δεδομένα.
Για τα μικρότερα παιδιά ο κ.Μπουγάς είπε πως: “Βρίσκονται σε μια τρυφερή ηλικία, και μεταφέρουν ελάχιστο φορτίο μετάδοσης του ιού, εμείς τα τιμωρούμε και τα έχουμε στο σπίτι και δεν ζούνε το σχολείο. Ειδικά τα “πρωτάκια” που διανύουν ένα κρίσιμο εκπαιδευτικό διάστημα δεν απολαμβάνουν την φυσική τάξη. Αυτά κυρίως, πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα της σχολικής τάξης άμεσα”.

To Top