Το δικό μου Σχολείο

Μπουγάς: “Έχουμε κάνει τα πάντα για να είναι τα παιδιά σε ένα σωστό και ασφαλές περιβάλλον”

Σε ετοιμότητα είναι τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά και επισήμως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων, Φώτης Μπουγάς, μίλησε στο MessiniaLive για όλες τις πρωτοβουλίες που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να θωρακιστεί το σχολείο και σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας, και στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού του έργου.

Με μια διαφορετική σχολική χρονιά να ξεκινάει τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά προχώρησαν σε προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας πλήρους απασχόλησης, καλύπτοντας πλήρως όλες τις αυξημένες ανάγκες του σχολείου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το σχολείο περιμένει και την πιστοποίησή του ως covid safe, καθώς τηρούνται απαρέγκλιτα όλες οι οδηγίες και διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για κρούσμα. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει, όπως όλα αυτά τα χρόνια άλλωστε, νοσηλεύτρια, και ειδικός χώρος απομόνωσης για τον μαθητή ή μαθήτρια που θα εμφανίσει πυρετό ή άλλα συμπτώματα, σύμφωνα πάντα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για τη διαχείριση τυχόν ύποπτων περιστατικών.

Βεβαίως, δεν είναι μόνο οι προετοιμασίες για την εξασφάλιση της υγιεινής που απαιτούν οι συνθήκες πανδημίας που όλοι βιώνουμε. Έμφαση έχει δοθεί στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις καινοτομίες που θα γίνουν φέτος στο σχολείο, αλλά και στην καλή ψυχολογία και στήριξη των παιδιών που πρέπει πάνω απ΄όλα να χαίρονται το παιχνίδι, τα αθλήματα, τις δραστηριότητες που γίνονται, καθώς καλούνται να προσαρμοστούν σε μία νέα συνθήκη, αυτή της μάσκας και του αντισηπτικού που ενσωματώνονται στην καθημερινότητά μας.

Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων

Παράλληλα το σχολείο επεκτείνει και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του, με ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα που κατασκευάζεται ακριβώς δίπλα, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες και τις αυξημένες απαιτήσεις των παιδιών, μικρών και μεγάλων.

To Top