ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mπλόκο σε 14.000 παπούτσια μαϊμού «New Balance» από την Ελλάδα

Λίγα 24ωρα μόνο έχουν περάσει από την αποκάλυψη του zougla.gr σχετικά με τη συνεργασία ελληνικών και ιταλικών Aρχών κατά του εμπορίου μαϊμού προϊόντων και της κινεζικής μαφίας, αλλά τα κυκλώματα συνεχίζουν ακλόνητα τη δράση τους.

Οι ιταλικές Αρχές κατάφεραν να κατασχέσουν στο λιμάνι του Μπάρι ποσότητα-μαμούθ μαϊμού παπουτσιών μάρκας «New Balance», τα οποία προέρχονταν από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής το παράνομο εμπόρευμα αποτελούνταν από 7.000 ζευγάρια, τα οποία μεταφέρονταν μέσα σε ένα φορτηγό που οδηγούσε Έλληνας.

Οι Ιταλοί είχαν την πληροφορία και έτσι σταμάτησαν αμέσως το όχημα στο λιμάνι του Μπάρι, το οποίο προερχόταν από την Πάτρα. Το εμπόρευμα κατασχέθηκε, ενώ ο Έλληνας οδηγός οδηγήθηκε στην εισαγγελία. Οι έρευνες συνεχίζονται, με τις ιταλικές Αρχές να διαθέτουν σημαντικά στοιχεία διαδρομών, εταιρειών και κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες μαϊμού προϊόντων στην Ιταλία, με σκοπό την εξαγωγή και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ποσότητα μαμούθ, μαϊμού παπουτσιών μάρκας Αdidas κατέσχεσαν οι ιταλικές Αρχές του Μπρίντιζι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος της γειτονικής χώρας, σε συνεργασία με τους τελωνειακούς, σταμάτησαν στο λιμάνι ένα φορτηγό και πραγματοποίησαν εξονυχιστικό έλεγχο. Όπως διαπίστωσαν ήταν φορτωμένο με τουλάχιστον 11.000 ζευγάρια παπούτσια της γνωστής μάρκας, τα οποία ήταν όλα πλαστά.

Κατά την έρευνα προέκυψε πως το φορτίο ταξίδευε από τη Βουλγαρία, μέσω Ελλάδας, αφού είχε μόλις αποβιβαστεί από πλοίο το οποίο προερχόταν από ελληνικό λιμάνι.

Mέχρι στιγμής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:
-2.680 ζευγάρια παπουτσιών που φέρουν διακριτικά σήματα (τρεις κάθετες λωρίδες)
-3.888 ζευγάρια παπουτσιών Yeezy Boost 350 Black Sneakers, που ανήκουν στην εταιρεία Adidas
-4.944 ζευγάρια υποδημάτων Tubolar Shadow, που ανήκουν στην εταιρεία Adidas

Ο οδηγός του φορτηγού, βουλγαρικής καταγωγής συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα του Μπρίντιζι.

Οι έρευνες συνεχίζονται, διότι όπως υποστηρίζουν οι ιταλικές αρχές πρόκειται για ένα χτύπημα σε ένα διεθνές κύκλωμα παραποίησης εμπορικών σημάτων, το οποίο στέλνει φορτία από τη Βουλγαρία μέσω της χώρας μας. Βέβαια υπάρχουν και σοβαρά ερωτήματα για το πώς το συγκεκριμένο φορτίο ταξίδεψε μέσω Ελλάδας και δεν μπόρεσαν να το εντοπίσουν οι ελληνικές αρχές.

Ανώτατος αξιωματούχος της Οικονομικής Αστυνομίας της γειτονικής χώρας ανέφερε στο zougla.gr πως έχουν σοβαρές ενδείξεις συνεργασίας της κινεζικής μαφίας με την ιταλική Καμόρα μέσα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διακίνησης αυτών των παράνομων προϊόντων. Ο ίδιος επισημαίνει πως οι ελληνικές Aρχές καλό θα ήταν να επιχειρήσουν πιο στενή συνεργασία με τις ιταλικές, στον τομέα των πληροφοριών αλλά και της ενημέρωσης σχετικά με τις δραστηριότητες της Καμόρα.

Λίγες ημέρες πριν, άλλη μια κατάσχεση μαϊμού παπουτσιών «Νew Balance» από την Ελλάδα έγινε και στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Και σε αυτήν την περίπτωση, το εμπόρευμα μεταφέρθηκε σε φορτηγό από λιμάνι της Ελλάδας. Στο ίδιο λιμάνι, την 1η Φεβρουαρίου, η Οικονομική Αστυνομία μπλόκαρε 11.000 παπούτσια μαϊμού Adidas που μεταφέρονταν μέσω της χώρας μας. Κατά την έρευνα προέκυψε πως το φορτίο ταξίδευε από τη Βουλγαρία, μέσω Ελλάδας, αφού είχε μόλις αποβιβαστεί από πλοίο το οποίο προερχόταν από ελληνικό λιμάνι.

Επίσης, το zougla.gr αποκάλυψε πως την περασμένη Παρασκευή οι ιταλικές Aρχές μπλόκαραν στο Μπάρι 9 τόνους λαθραία τσιγάρα τα οποία μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα με το εμπορικό πλοίο «BF Lucia».

Ρεπορτάζ: Xρήστος Μαζάνης
zougla.gr

Mπλόκο σε 14.000 παπούτσια μαϊμού «New Balance» από την Ελλάδα
To Top