Υγεία

Μπέζος: Το σύστημα αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης του Νοσοκομείου μας περισσότερο χρήσιμο από ποτέ!

Οι ενέργειες της Διοίκησης του  Νοσοκομείου Καλαμάτας να εξοπλιστεί πριν χρόνια το Νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με συγκρότημα παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης, φαίνεται πως σήμερα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού είναι περισσότερο χρήσιμο από ποτέ. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το πρώτο Δημόσιο Νοσοκομείο στη χώρα που εγκατέστησε σε ανύποπτο χρόνο και έθεσε σε λειτουργία το σύστημα αυτοπαραγωγής οξυγόνου, που σημαίνει ότι παράγει μόνο του το οξυγόνο που χρειάζονται οι νοσηλευόμενοι ασθενείς του, εξοικονομώντας εδώ και μια τριετία πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, πλέον εξασφαλίζει επάρκεια οξυγόνου και αυτονομία στους ασθενείς του και υπό τις παρούσες συνθήκες του κορονοϊού. “Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια”, υποστηρίζει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας,  επιβεβαιώνοντας ότι με την αυτοπαραγωγή οξυγόνου το Νοσοκομείο είναι ετοιμοπόλεμο να καλύψει τις ανάγκες συμπολιτών μας αν χρειαστεί να νοσηλευτούν με κορονοϊό. Τι αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος:

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ!!!!

Σήμερα και ειδικά τούτη τη δύσκολη περίοδο εν μέσω Πανδημίας Covid-19, νοιώθω την ανάγκη μαζί με τους συνεργάτες μου στη Τεχνική Υπηρεσία, να εκφράσουμε την βαθιά μας ηθική ικανοποίηση και εαν θέλετε και μια μεγάλη δικαίωση, όταν το 2013 προχωρούσαμε -με πολλές τρικλοποδιές και εμπόδια-να υλοποιήσουμε το έργο της αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως.

Το λέω αυτό σήμερα, γιατί είναι πολύ σημαντικό για ένα Νοσοκομείο στο πλαίσιο αντιμετώπισης του Covid-19 να έχει συνεχής επάρκεια, αυτονομία και απεξάρτηση στο θέμα της χορήγησης Ο2.

Εύχομαι να μη χρειαστεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας να νοσηλεύσουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, αλλά επειδή πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, θέλω να γνωρίζετε ότι το συγκρότημα αυτοπαραγωγής μπορεί να παράξει 50 κυβικά μέτρα την ώρα δλδ 1200 κυβικά το 24ωρο. Όταν κατά μ.ο ένας ασθενής covid-19 χρειάζεται 10-15 lt το λεπτό.
Και βέβαια ως δικλίδα ασφαλείας έχουμε πάντα συνδεδεμένη στο δίκτυο και μια δεξαμενή υγρού οξυγόνου χωρητικότητας 6 κυβικών”.

Μ.Π.

Μπέζος: Το σύστημα αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης του Νοσοκομείου μας περισσότερο χρήσιμο από ποτέ!
To Top