Υγεία

Mπέζος απαντά σε ΠΟΕΔΗΝ: “Σκόπιμα παρουσιάζεται στρεβλή εικόνα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας”

Με αφορμή την ανακοίνωση της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος αναφέρει:

« Διάβασα σήμερα την ανακοίνωση της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και την σκόπιμα στρεβλή εικόνα που παρουσιάζεται.

Απάντηση σε ένα προς ένα τα σημεία:

1. Μιλά για υπολειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Ψέμα. Η λειτουργία της εν λόγω Μονάδας διεξάγεται κανονικά και οι ιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι η Διευθύντρια Νεφρολόγος και δύο γενικοί ιατροί. Μάλιστα οι ασθενείς-νεφροπαθείς έχουν αυξηθεί ενώ η Μονάδα έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα και 5 φιλοξενίες. Πέρα τούτου,
στην τελευταία προκήρυξη ειδικευμένων ιατρών, η οποία λόγω των
εκλογών είχε παγώσει και επανεργοποιείται τις επόμενες ημέρες
περιλαμβάνεται και θέση Νεφρολογίας.

2. Μιλά για υπολειτουργία της Παθολογικής Κλινικής. Μα οι τρεις παθολόγοι που διαθέτει το Νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Σαφώς και χρειάζονται περισσότεροι παθολόγοι. Για αυτό και στην παραπάνω προκήρυξη έχουμε προτείνει και έχει συμπεριληφθεί και μία θέση παθολογίας. Πέρα του γεγονότος ότι σε προκήρυξη του 2018 είχαμε επαναπροκηρύξει θέση παθολογίας η οποία απέβη άγονη.

3. Τέλος για τη Χειρουργική Κλινική. Πράγματι υπάρχει ένα προσωρινό πρόβλημα λόγω του γεγονότος ότι έληξε η σύμβαση του ενός από τους δύο επικουρικούς ιατρούς. Ωστόσο ήδη έχουμε λάβει μέριμνα και τις επόμενες
ημέρες περιμένουμε την έγκριση για την πρόσληψη δύο ακόμη επικουρικών χειρουργών οι οποίοι μαζί με το Συντονιστή Διευθυντή θα συνεχίσουν την
ομαλή λειτουργία. Πέρα του γεγονότος ότι και στη χειρουργική ειδικότητα έχουμε προκηρύξει μία θέση επιμελητή β΄.

4. Επειδή λοιπόν ερωτούμαι από την Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ, τι έκανα για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας τους απαντώ καθαρά και ευθέως, ότι σε συνεργασία με την 6 η ΥΠΕ καταφέραμε και στην προκήρυξη του Ιουνίου για την πρόσληψη των ειδικευμένων μόνιμων ιατρών
προκηρυχτήκαν οι παρακάτω 7 μόνιμες θέσεις (περισσότερες μάλιστα και από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας):

 1 ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄
 1 ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄
 1 ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ή ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄
 1 ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄
 1 ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄
 1 ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄
 1 ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β’

Συνεπώς, να τι έκανα κύριοι της ΠΟΕΔΗΝ. Συνέβαλα στο να διασφαλίσουμε και να δρομολογήσουμε ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις, όχι μόνο για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αλλά και για την περαιτέρω αναβάθμισή του. Για αυτό λοιπόν άλλη φορά να ενημερώνεστε καλύτερα. Τουλάχιστον σε ότι με αφορά, να γνωρίζουν οι πάντες ότι όπως
λειτούργησα όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και στη συνέχεια θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά και απρόσκοπτα, διότι πάντα πίστευα στην μεγάλη του
συμβολή στην παροχή υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

“Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Ανέστειλε τη λειτουργία η Χειρουργική κλινική.
Υπολειτουργεί η Παθολογική κλινική και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Με το «φαίνεσθαι» του Διοικητή δεν επιλύονται τα προβλήματα!!!

Σήμερα το πρωί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη γυναίκα χωρίς να υπάρχει χειρουργός (ο επικουρικός είναι με άδεια).

Ο Διοικητής των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας που διακρίθηκε από τις διθυραμβικές αναρτήσεις υπέρ Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, διέλυσε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μετακινώντας γιατρούς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και παρακολουθεί ως θεατής την αποψίλωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας από γιατρούς βασικών ειδικοτήτων.
Τακτικότατα επισκέπτεται το Υπουργείο Υγείας, περισσότερο από κάθε Διοικητή. Τι έκανε για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που διοικεί;
Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καλύπτει την περιοχή της Τριφυλίας και μέρος του Νομού Ηλείας (Ζαχάρω) εξυπηρετεί πάνω από 50.000 μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι ο πληθυσμός υπερτριπλασιάζεται λόγω των παραθεριστών. Πια λειτουργεί ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας αφού έκλεισε η Χειρουργική κλινική, υπολειτουργεί η Παθολογική κλινική και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Από 4μήνου έχει ανασταλεί η λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής επειδή έχει μετακινηθεί ο Δ/ντης της κλινικής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπολειτουργεί καθότι η μοναδική Νεφρολόγος Διευθύντρια μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δεν εξυπηρετούνται νέοι ασθενείς με νεφροπάθεια που χρήζουν αιμοκάθαρση.

Η Παθολογική κλινική 30 κλινών με υπερκάλυψη λειτουργεί με επικινδυνότητα για τους ασθενείς. Υπάρχουν μόνο δύο Παθολόγοι. Ο τρίτος απουσιάζει με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πολλές ημέρες το μήνα δεν καλύπτονται οι εφημερίες με Παθολόγο. Κινδυνεύουν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς. Όλα τα έκτακτα χειρουργικά και παθολογικά περιστατικά διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 62χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία.
Σήμερα το πρωί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη γυναίκα χωρίς να υπάρχει χειρουργός (ο επικουρικός είναι με άδεια).
Επίσης δημιουργείται πρόβλημα στην περιοχή της Τριφυλίας επειδή καλύπτεται μόνο από ένα ασθενοφόρο στη βάρδια. Τι γίνεται πίσω όταν το μοναδικό ασθενοφόρο που είναι διαθέσιμο ασχολείται μόνο με τις διακομιδές που προκύπτουν από τα προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας!!!
Με το «φαίνεσθαι» του Διοικητή δεν επιλύονται τα προβλήματα!!!
Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων και έγγραφο της Διοίκησης που παραδέχεται την έλλειψη γιατρών”.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Mπέζος απαντά σε ΠΟΕΔΗΝ: “Σκόπιμα παρουσιάζεται στρεβλή εικόνα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας”
To Top