Υγεία

Μπέζος: 7 εκατ. ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από το Κληροδότημα “Κ” που πωλήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ

7 Eκατομμύρια ευρώ το ποσό που αντιστοιχεί από την πώληση του ακινήτου, συν μόνιμα μηνιαία έσοδα χιλιάδων ευρώ στο μέλλον, από τη διαχείριση της Μαρίνας του Σαν Φρανσίσκο, ενισχύουν σημαντικά το ταμείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Μια σημαντική ανακοίνωση έκανε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο διοικητής Νοσοκομείου Καλαμάτας Γεώργιος Μπέζος, μαζί με τον Νομικό Σύμβουλο Χρήστο Αρχοντή σε μια έκτακτη συνέντευξη τύπου που αφορά την θετική είδηση πως πωλήθηκε έναντι του ποσού 18 εκατ. ευρώ κληροδότημα του Γεωργίου “Κ” Καπόπουλου στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής. Στο Νοσοκομείο αντιστοιχεί ένα ποσό περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Τα περιουσιακά στοιχεία του  Νοσοκομείου Καλαμάτας, θα συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, αφού μιλάμε για αρκετά χρήματα σε δύσκολους καιρούς.

ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ 60 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΜΙΣΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ

Συγκεκριμένα το ακίνητο είναι μια πολυκατοικία σε έναν κεντρικό δρόμο του Σαν Φρανσίσκο με καταστήματα στο ισόγειο και περίπου 60 διαμερίσματα, το οποίο ανήκει κατά 37,5% στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, και το 50% της Μαρίνας της Αμερικανικής πόλης!

Ο κ. Μπέζος δήλωσε βαθιά ικανοποιημένος μετά από αυτή την εξέλιξη, αφού είναι ένα ζήτημα το οποίο απασχολούσε εδώ και αρκετά χρόνια την διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς αποτελούσε ένα δημόσιο περιουσιακό στοιχείο και υπήρχε αβεβαιότητα για το τι έκβαση θα είχε τελικά. Όπως συμπλήρωσε η βοήθεια του Νομικού Συμβούλου του Νοσοκομείου Χρήστου Αρχοντή ήταν πολύτιμη.

Αρχοντής: “Ήταν βαρύ φορτίο αλλά αισθάνομαι δικαιωμένος”

Στην συνέχεια ο κ. Αρχοντής τόνισε πως το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελούσε ένα βαρύ φορτίο για τον ίδιο, όμως πλέον δηλώνει δικαιωμένος από το αποτέλεσμα. Η λύση του θέματος αυτού αναφορικά με το κληροδότημα ήταν αποτέλεσμα 18 δικαστηρίων, διότι υπήρχαν πολλές απανωτές διεκδικήσεις, όπως επεσήμανε.

Να σημειωθεί πως στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ανήκει και το 50% της Μαρίνας στο Σαν Φρανσίσκο, κάτι το οποίο θα απασχολήσει στην συνέχεια την διοίκηση του Νοσοκομείου και σίγουρα θα προσφέρει πολλά περισσότερα όπως υπογράμμισε ο Νομικός Σύμβουλος Χρ. Αρχοντής.

To Top