ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπεχράκης: Μετά το αυτογκόλ της Δημοτικής Αρχής χρειάζεται ομόφωνη απόφαση για τα αρχαία της Υπαπαντής

Δήλωση από τον Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καλαμάτας -Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες, Σταμάτη Μπεχράκη

Με συλλογικές διεργασίες 20 δημοτικών συμβούλων από πέντε παρατάξεις των μειοψηφιών και των επικεφαλής τους και όσον αφορά εμάς, τον ενισχυτικό ρόλο της παράταξης μας και συμβολή στη κοινή διεργασία,  είχαμε την ευτυχή κατάληξη της του κοινού κειμένου αλλά και του σημαντικού αριθμού υπογραφών η οποία εκφράζει τις πιέσεις των κινημάτων πολιτών μέσα στο θεσμό.

Το παραπάνω γεγονός ,το οποίο εκφράζει πλέον ανοικτά τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί στο ΔΣ , πρέπει φυσικά να εκφραστεί και σε απόλυτο συσχετισμό στην κρίσιμη ψηφοφορία υπέρ του πάνδημου αιτήματος της ανάδειξης των αρχαιοτήτων που βρίσκονται σε κατάχωση στο χώρο της πλατείας του Ι. Ν. Υπαπαντής .

Το στοιχείο ότι η δημοτική αρχή δεν δέχτηκε τη συζήτηση του θέματος στο ΔΣ , χωρίς τη διαδικασία των υπογραφών, ανατρέπει το σκηνικό, “είστε διασπασμένοι και δεν σας υπολογίζω”.

Μετά το αυτογκόλ αλλά και τις νέες δυνατότητες οι οποίες δημιουργήθηκαν από τις απαντήσεις στην τοποθέτηση της κ. Μενδώνη στη βουλή, με αφορμή την ερώτηση Χαρίτση , είναι δύσκολο πλέον στη δημοτική αρχή να παραμείνει προσκολλημένη στην αρχική της θέση,  χωρίς τουλάχιστον κάποιους υποχωρητικούς ελιγμούς, για να μην αποκοπεί επικοινωνιακά από ορισμένες μεγάλες ομάδες ψηφοφόρων της μετά από την παράξενη εμμονή της στην οπισθοδρομική αγκύλωση της.
Το καλύτερο  για τον αυτοδιοικητικό θεσμό όμως και για όλους μας, θα ήταν να υπάρξει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας υπέρ του πάνδημου αιτήματος  .

Μπεχράκης: Μετά το αυτογκόλ της Δημοτικής Αρχής χρειάζεται ομόφωνη απόφαση για τα αρχαία της Υπαπαντής
To Top