ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάζουν νερά τα κατασχεμένα πλοία στο Λιμάνι-Κίνδυνος να βουλιάξουν λέει ο Λιμενάρχης

Να απομακρυνθούν άμεσα τα κατασχεμένα πλοία από το λιμάνι Καλαμάτας ζητά ο λιμενάρχης

Σε συνέχεια πολλών προηγουμένων εγγράφων εκ μέρους της Υπηρεσίας του, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Αντιπλοίαρχος Αντώνης Δουμάνης επανέρχεται στην ανάγκη απομάκρυνσης κατασχεθέντων πλοίων από το λιμάνι Καλαμάτας.

Το σχετικό έγγραφο απευθύνεται στο αρμόδιο Τελωνείο Πατρών / Τμήμα Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού και επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο να απομακρυνθούν τα εξής σκάφη: “Alamir Mustafa”, λευκό ξύλινο σκάφος τύπου πασάρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, ιστιοφόρο σκάφος “Mr Musty” και ιστιοφόρο σκάφος “Gertie” με μία βοηθητική λέμβο.

Πρόκειται για σκάφη που κατασχέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι καθώς μετέφεραν παράτυπους μετανάστες. Το σκάφος Gertie είχε εντοπιστεί στις 3 Αυγούστου ανοιχτά των Κυθήρων με 47 μετανάστες μεταξύ των οποίων και 8 παιδιά και οδηγήθηκε στο Λιμάνι της Καλαμάτας όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

“ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΛΗΣΗ ΥΔΑΤΩΝ”

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης τονίζει ότι «εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρήθηκε επιδείνωση της κατάστασής τους και ειδικότερα σημαντική συγκέντρωση υδάτων εντός των κυτών και του χώρου μηχανοστασίου τους».

Ο Αντώνης Δουμάνης επισημαίνει ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας «με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και του Δήμου Καλαμάτας προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε απαντλήσεις και ενίσχυση των μέσων πρόσδεσης», προκειμένου να αποφευχθούν η βύθιση των σκαφών και η πρόκληση ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Ο Κεντρικός Λιμενάρχης ζητεί την άμεση απομάκρυνση των σκαφών, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τον κίνδυνο για το ιστιοφόρο “Mr Musty”.

Μπάζουν νερά τα κατασχεμένα πλοία στο Λιμάνι-Κίνδυνος να βουλιάξουν λέει ο Λιμενάρχης
To Top