Υγεία

Mπασάκος: “Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μπαίνει στην πρώτη γραμμή”

Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προϋπολογισμού 160.000 ευρώ, από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας, θα προμηθευτεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο αναπληρωτής διοικητής για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Μπασάκος.

Ο εξοπλισμός αυτός περιλαμβάνει 2 αναισθησιολογικά μηχανήματα και ένα λαπαροσκοπικό πύργο HD, για το χειρουργείο του Νοσοκομείου.

“Ένα Νοσοκομείο που πριν από 3 με 4 χρόνια πήγαινε για κλείσιμο σήμερα αρχίζει να μπαίνει στην πρώτη γραμμή!”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παράλληλα ενισχύεται με γιατρούς, και συγκεκριμένα με μόνιμο παθολόγο και νεφρολόγο– έγιναν ήδη οι προκηρύξεις- καθώς και πρόσληψη ορθοπεδικού γιατρού– εστάλη ήδη για ΦΕΚ.

Για πρώτη φορά λειτουργεί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μηχάνημα μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, προσφορά από το Κοργιαλένειο Νοσοκομείο, πρώην Ερυθρού Σταυρού.

Ο Παναγιώτης Μπασάκος χαρακτήρισε ως “ευχάριστη έκπληξη” ένα έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα από το Τμήμα Εκκαθάρισης Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών που έφτασε χθες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αναφορικά με την δωρεά ύψους 300.000 ευρώ που έγινε το 2017 προς το Νοσοκομείο από την αείμνηστη Μαρίνα Αριδά, προκειμένου να φτιαχτεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας,  η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έγινε και μάλιστα πιστοποιήθηκε με ISO2010, μοναδική στην Ελλάδα για Δημόσιο Νοσοκομείο. Ο απολογισμός του έργου αυτού στάλθηκε στο Υπουργείο και έχει την έγκριση αλλά και τα εύσημα για την επιτυχή ολοκλήρωση της Μονάδας.

“Διαβεβαιώνουμε τον κόσμο ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να πουλήσουμε αλλά να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία προς όφελος του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Μπασάκος.

Τέλος, αναφέρθηκε στην έγκριση σκοπιμότητας για προμήθεια εξοπλισμού 140.000 ευρώ, αλλά και στην έγκριση της μελέτης από την 6ΥΠΕ για τα 1.000 τμ κτηριακής επέκτασης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ένα έργο που θα ενοποιήσει τις διασκορπισμένες διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου και θα το αναβαθμίσει, καθώς όπως επισημάνθηκε η περιοχή έχει πάνω από 50.000 πληθυσμό, γενονός που καθιστά αναγκαία την περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Μ.Π.

 

To Top