ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπασακίδης, Μάκαρης και Κρανιώτης τον Σεπτέμβριο στη Σι’ Αν της Κίνας

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΣΙ’ΑΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Ο Δήμος της κινεζικής πόλης Σι’Αν, που έχει αδελφοποιηθεί με την Καλαμάτας, απηύθυνε πρόσκληση προς το Δήμαρχο Καλαμάτας, προκειμένου να μεταβεί στην Κίνα αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό να μετάσχει στην 7η Διεθνή Κοινή Διάσκεψη Πόλεων κατά μήκος της Οικονομικής Ζώνης του Δρόμου του Μεταξιού.

Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή της Σι’άν στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Euro-Asia 2019, «με στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας και την υλοποίηση μιας κερδοφόρου συνεργασίας», όπως οι Κινέζοι εταίροι μας αναφέρουν σε σχετική επιστολή και θα διεξαχθεί μεταξύ 9 και 12 Σεπτεμβρίου 2019.
Έτσι λοιπόν, από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εγκρίθηκε η μετάβαση αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από το Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Νικόλαο Μπασακίδη, το Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Μάκαρη και τον Παύλο Κρανιώτη, ως εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, καθώς και η εξειδίκευση πιστώσεων για την κάλυψη των εξόδων.

Σύμφωνα με την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι παραπάνω θα μετακινηθούν αεροπορικώς στην κινεζική πόλη όπου και θα παραμείνουν για 4 ημέρες. Σύμφωνα με την πρόσκληση από την κινεζική δημοτική αρχή, το κόστος της καλαματιανής αντιπροσωπείας στη Σι Αν θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον κινεζικό Δήμο, ωστόσο το κόστος μετάβασης και επιστροφής θα καλυφθεί με το ποσό των 5.500 ευρώ από τον Δήμο Καλαμάτας και από τους κωδικούς “Οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μετακινούμενων αιρετών” [5.000 ευρώ] και “Οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μετακινούμενων τρίτων”[500 ευρώ]. Βεβαίως για την παραπάνω μετακίνηση απαιτείται και η έγκριση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι για πρώτη φορά ο Δήμος Καλαμάτας είχε συμμετάσχει στο αντίστοιχο οικονομικό forum στη Σι Αν, με την καλαματιανή αποστολή να απαρτίζεται από τους: Δημήτρη Δημόπουλο, Θανάση Βασιλόπουλο και Βαγγέλη Ξυγκώρο.

Μ.Π.

Διαβάστε και αυτό:

Στη Xi’ an Κίνας η Καλαματιανή αποστολή

Μπασακίδης, Μάκαρης και Κρανιώτης τον Σεπτέμβριο στη Σι’ Αν της Κίνας
To Top