ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Μπαϊράκι” κατά Μάκαρη από τους δημοτικούς του συμβούλους

Μόνιμο φαίνεται πως είναι το “ρήγμα” που έχει δημιουργηθεί στην παράταξη “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες” και αυτό έγινε αισθητό πολύ περισσότερο σήμερα κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης διαχώρισαν ακόμα μια φορά τη θέση τους από τον επικεφαλής Μανώλη Μάκαρη, καθώς εκδήλωσαν τη διαφοροποίησή τους από τον επικεφαλής, δηλώνοντας ότι θα ψήφιζαν προσωπικά κατά συνείδηση ο καθένας τους. Επικράτησε ένταση μέχρις ότου διευκρινιστεί ποιά ακριβώς διαδιακασία θα ακολουθηθεί, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλο Μπουζιάνη να ζητά να αποσαφηνιστεί “ποιοί είσαστε εσείς”, και τον δημοτικό σύμβουλο Στάθη Σταματόπουλο να ζητάει να ψηφίσουν προσωπικά ο κάθε ένας που διαφοροποιείται από την ψήφο του επικεφαλής της παράταξης. Έτσι και οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες” ερωτήθησαν προσωπικά και ψήφισαν και οι 6.

Να σημειωθεί ότι αρνητικά σχόλια και εντυπώσεις προκάλεσε η κίνηση του δημοτικού συμβούλου Σταμάτη Μπεχράκη να καθίσει στα έδρανα στη θέση που μέχρι πρότινος καθόταν ο επικεφαλής της παράταξης Μανώλης Μάκαρης, με τον ίδιο να αναγκάζεται να καθίσει σε άλλη θέση στη δεύτερη σειρά.

ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

Η διαφοροποίηση των 6 από τον επικεφαλής τους Μανώλη Μάκαρη, που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα, με την άρνησή τους να παρευρεθούν στην ανοιχτή συνέλευση της παράταξης στις 3 Σεπτεμβρίου, και ουσιαστικά το πρώτο άδειασμα του επικεφαλής τους, με ανακοίνωση που συνοδευόταν από αιχμές, συνεχίστηκε και σήμερα με τη στάση τους κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε και διαφοροποιήθηκαν κατ’ουσία και ψήφισαν προσωπικά ο καθένας.

Το δημόσιο “άδειασμα” του επικεφαλής της παράταξης με τόσο εκκωφαντικό θόρυβο πάντως, προβληματίζει, όπως και η ξαφνική μεταστροφή όλης της ομάδας του εναντίον του ίδιου, 8 περίπου μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης δεν έχουν γίνει από τους 6 δημοτικούς συμβούλους, ενώ το θεσμικό πλαίσιο του “Καλλικράτη” δεν επιτρέπει να υπάρχει μια άτυπη ομάδα ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων.
Οπότε και η κατάσταση, απ’ότι φάνηκε σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συνεχίσει έτσι μέχρι την προκήρυξη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

ΜΑΚΑΡΗΣ: “ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ”-“ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΞΥΓΟΝΟ”

Σε επικοινωνία του MessiniaLive με τον επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες” Μανώλη Μάκαρη, μας δήλωσε ότι η σημερινή εικόνα των δημοτικών συμβούλων παρέπεμπε σε θέατρο του παραλόγου, καθώς φάνηκε ότι δεν υπήρχε μεταξύ τους κοινή γραμμή και πως “αυτογελοιοποιήθηκαν διαφοροποιούμενοι ακόμα και από τον ίδιο τους τον εαυτό”, μιας και ψήφισαν λευκό στα δύο θέματα των πεζοδρομήσεων ενώ σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν ψηφίσει υπέρ της πεζοδρόμησης της Κολοκοτρώνη και των λοιπών οδών.
Ο ίδιος έκανε λόγο για “συντονισμένη αποσκίρτηση” των συμβούλων της παράταξής του, ενώ ερωτηθείς για την κίνηση του Σταμάτη Μπεχράκη να καθίσει στη θέση, που μέχρι πρότινος καθόταν ο ίδιος, δήλωσε πως “δεν είμαι καρεκλοκένταυρος”, και πως αισθάνεται πια περισσότερο απελευθερωμένος καθώς “πίσω έχει περισσότερο οξυγόνο”.
H σημερινή εικόνα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας του προκάλεσε θυμηδία και ο ίδιος αντιμετώπισε τη συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων του με ψυχραιμία, χωρίς να δώσει συνέχεια.

Δήλωσε για ακόμα μια φορά υπέρμαχος των ανοιχτών δημοκρατικών διαδικασιών, και πως ήταν προτιμότερο να έχουν μια ξεκάθαρη, έντιμη και ειλικρινή στάση απέναντί του παρά να φωτογραφίζοναι μέχρι και την τελευταία στιγμή μαζί του και στη συνέχεια ξαφνικά να αλλάξουν τη στάση τους, ψάχνοντας άλλον επικεφαλής, “πριονίζοντας” και υπονομεύοντας τον ίδιο.

Δηλώνει πικραμένος γιατί εκτός από συναδέλφους τούς θεωρούσε φίλους, και ξαφνιασμένος πως μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα διέγραψαν την κοινή τους πορεία μετά από 5 χρόνια συνύπαρξης και συνεργασίας. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πολιτική διαφωνία μαζί τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τέτοια ρήξη. Ερωτηθείς για το πως θα συνεχίσει η παράταξη με τέτοιο κλίμα, ο Μανώλης Μάκαρης δήλωσε ότι δεν διαφοροποιήθηκε αυτός, δεν έχει αλλάξει κάτι για όσα πιστεύει και πρεσβεύει ο ίδιος και πως η μεγάλη δύναμη της παράταξης είναι οι άνθρωποί της που έδωσαν το “παρών” στην ανοιχτή συνέλευση.

Μαίρη Περδικέα

To Top