ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνουν μέτρα ασφαλείας στα Δικαστήρια Καλαμάτας: Αστυνομικοί, κάμερες, και ανιχνευτής μετάλλων

Θωρακίζεται το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας σε θέματα ασφαλείας, καθώς το επόμενο διάστημα ενισχύεται με αστυνομικούς που θα επιτηρούν και θα εποπτεύουν τους χώρους εντός και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου, πυκνώνουν οι περιπολίες της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙΑΣ γύρω από το κτήριο, μπαίνουν κάμερες ασφαλείας στους χώρους του και control room, θωρακισμένες πόρτες στα γραφεία της Εισαγγελίας, ανιχνευτής μετάλλων στην είσοδο του κτηρίου, με αναμενόμενη τη σφράγιση της μιας εισόδου του κτηρίου, ώστε να είναι πλήρως ελεγχόμενη η είσοδος στο κτήριο.

Φαίνεται πως έπιασε τόπο το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, που είχε γίνει μέσα Σεπτεμβρίου, προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας με κοινοποίηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και στην Εισαγγελία Καλαμάτας. H Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας συνέταξε έκθεση εκτίμησης κινδύνου, και την απέστειλε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας προς έγκριση.

Πριν μερικές μέρες δόθηκε εντολή από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας να δρομολογηθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη φύλαξη και ασφάλεια των Δικαστηρίων Καλαμάτας. Με απόφασή του ο Διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας, Ηλίας Αξιοτόπουλος, καθορίζει τα μέτρα ασφαλείας που αναμένεται να θωρακίσουν το κτήριο, τους εργαζόμενους, τους δικηγόρους και δικαστικούς και τους πολίτες που καθημερινά περνούν την είσοδο του κτηρίου.

Διαβάστε και αυτό:

Αστυνομική φύλαξη για τα Δικαστήρια Καλαμάτας ζητούν οι δικηγόροι

Μπαίνουν μέτρα ασφαλείας στα Δικαστήρια Καλαμάτας: Αστυνομικοί, κάμερες, και ανιχνευτής μετάλλων
To Top