Αθλητισμός

Μπαχ: «Απειλείται η ύπαρξη του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου από μια καθαρά κερδοσκοπική προσέγγιση»

Ο αθλητισμός στην «Γηραιά» Ήπειρο εκπέμπει sos, σύμφωνα με τον Τόμας Μπαχ, μετά τις εξελίξεις με την απόφαση των 12 ομάδων να δημιουργήσουν μία νέα ποδοσφαιρική Λίγκα.

 

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής μίλησε στο συνέδριο της UEFA, που διεξάγεται στην πόλη Μπορντέ της Ελβετίας, υπογραμμίζοντας την αξία της αλληλεγγύης στον αθλητισμό και διαφωνώντας κάθετα με την προοπτική της ESL.

«Νομίζω πως η αλληλεγγύη θα είναι απαραίτητη για να μπορέσει το αθλητικό κίνημα να αναδυθεί από την πανδημική κρίση. Τον τελευταίο καιρό αυτή η αξία έχει τεθεί σε κίνδυνο.

Τα προσωπικά συμφέροντα έχουν πάρει την πρωτοβουλία και αυτό θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το ευρωπαϊκό σύστημα αθλητισμού» είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ και συνέχισε:

«Η ίδια η ύπαρξη του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου απειλείται. Αμφισβητείται από μια καθαρά κερδοσκοπική προσέγγιση που αγνοεί τις κοινωνικές αξίες του αθλητισμού και τις πραγματικές ανάγκες στον κόσμο μετά τον κορωνοϊό.

Αυτό το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο απειλείται, επειδή η κοινωνική αποστολή του αθλητισμού χάνει έδαφος στους καθαρά προσανατολισμένους στο κέρδος στόχους των επενδυτών» πρόσθεσε.

«Σε αυτό το πολωτικό περιβάλλον, το στενό προσωπικό συμφέρον και ο εγωισμός κερδίζουν έδαφος πάνω από την αλληλεγγύη, τις κοινές αξίες και τους κοινούς κανόνες. Χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη.

Αυτό το μάθημα ισχύει για όλους. Ισχύει επίσης για αθλητικούς οργανισμούς. Εάν όλα εξεταστούν από επιχειρηματική σκοπιά, τότε η κοινωνική αποστολή του αθλητισμού χάνεται» συμπλήρωσε ο Μπαχ.

Μπαχ: «Απειλείται η ύπαρξη του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου από μια καθαρά κερδοσκοπική προσέγγιση»
To Top