Το δικό μου Σχολείο

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Ξεκινάνε οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά

Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια στην πόλη μας, είναι ένα από τα 48 μουσικά σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει ένα νέο σύγχρονο κτήριο με 60 αίθουσες και 75 καθηγητές μουσικής και γενικής παιδείας, δωρεάν σίτιση και μεταφορά, με ολιγομελή τμήματα και με υψηλό ποσοστό επιτυχιών στις Πανελλαδικές εξετάσεις, που άγγιξε το 92%.

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που περιέγραψε σε συνέντευξη Τύπου, η Διευθύντρια Τρισεύγενη Πουλοπούλου, μαζί με τον Υποδιευθυντή Διονύση Κοτταρίδη, ενημερώνοντας για την διαδικασία εγγραφών των νέων μαθητών, για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Η κ.Πουλοπούλου νιώθει μεγάλη την ευθύνη να διευθύνει τα τελευταία χρόνια το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας”, ενώ με την πανδημία τα ατομικά μαθήματα έγιναν καλύτερα, αλλά γενικά όλοι δυσκολεύτηκαν, χωρίς να χάσουν το κέφι και την διάθεσή τους.

Απαραίτητες οι εισαγωγικές εξετάσεις ως δοκιμαστικά τεστ

Ο κ. Κοτταρίδης ενημέρωσε για τα μουσικά μαθήματα, πως είναι Ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, θεωρητικά, στα όργανα και στα σύνολα, με υποχρεωτικά τον ταμπουρά και το πιάνο. Τόνισε πως η διαδικασία των εγγραφών για την Α’ τάξη του Γυμνασίου γίνεται με προαγωγικές εξετάσεις, που είναι δοκιμαστικά τεστ ανίχνευσης μουσικών δεξιοτήτων, 20 με 30 Ιουνίου. Προηγείται η ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή αίτησης μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου, 1η με 31 Μαΐου.

Ακόμα, προβλέπονται κατατακτήριες εξετάσεις από τη Β’ Γυμνασίου έως και τη Γ’ Λυκείου, που πραγματοποιούνται το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, για παιδιά που θέλουν να αλλάξουν σχολείο και να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Σχολείου εδώ 

To Top