Cook Club

Μωσαϊκό, κλασικό και αγαπημένο!

Τώρα το καλοκαίρι με την έντονη ζέστη τα παιδιά μας ζητούν παγωμένα γλυκίσματα. Ένα μοναδικό κλασικό παιδικό γλυκό και αγαπημένο είναι και το μωσαϊκό. Σας δίνουμε δοκιμασμένη συνταγή με διθυραμβικά σχόλια! Είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά εκτέλεσης απλά και εύκολα:

250 γρ.βούτυρο (αγνό βούτυρο προτιμήστε για το άρωμα και τη γεύση)
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ (ολικής για να ενισχύσουμε τις φυτικές ίνες στα παιδιά)
1 κουτί ζαχαρούχο 400γρ
8 κουταλιές της σούπας κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)
1 φλιτζανάκι καρύδια (χοντροσπασμένα)ή ό,τι ξηρούς καρπούς προτιμάτε εσείς και αρέσουν στα παιδιά σας

Εκτέλεση(μέσα σε 10 λεπτά)
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλο το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία.Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
Σε ένα μπολ- έχουμε ζητήσει από τα παιδάκια μας που συμμετέχουν- να σπάσουν τα μπισκότα μικρά κομμάτια.Εκεί ραντίζουμε με το κονιάκ τα μπισκότα και προσθέτουμε τα καρύδια.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με προσεκτικές κινήσεις.
Παίρνουμε ένα σκεύος (στρογγυλό,ορθογώνιο ή ότι μας βολεύει καλύτερα)και τοποθετούμε στον πάτο και στα τοιχώματά του σελοφάν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και με απαλές κινήσεις πιέζουμε για να πάρει σχήμα.
Σκεπάζουμε με το σελοφάν που περισσεύει και αφήνουμε στο ψυγείο, έως ότου πήξει και παγώσει.
Καλοφάγωτο!

Μωσαϊκό, κλασικό και αγαπημένο!
To Top