ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μοροπούλου: “Ο Πανάγιος Τάφος είναι ένα μνημείο ζωντανό που μιλάει σε όλη την ανθρωπότητα”

Με μεγάλη επιτυχία η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων διοργάνωσε εκδήλωση για την ανάδειξη του αναστηλωτικού έργου του Ιερού Ναού της Αναστάσεως και του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, έργου που υλοποιήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το βράδυ της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου στο στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο με συνδιοργανωτή τον Δήμο Καλαμάτας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία της Προέδρου της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνίας Παυλάκου και ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα των ομιλιών περιλάμβανε :
• Ομιλία από την επίκουρο καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Φωτεινή Πέρρα με θέμα: «Σταυροφορίες και Μνημεία στους Αγίους Τόπους. Μια περιήγηση»

• Χορωδιακό θρησκευτικό άσμα: «Αφραστον Θαύμα – Όλβιος Τάφος» Δημ. Παπαποστόλου

• Ομιλία από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαο Ζαχαριά με θέμα: «Χρονολογώντας το Ιερό Κουβούκλιο στα Ιεροσόλυμα»

• Χορωδιακό θρησκευτικό άσμα: «Every time I feel the Spirit» W. L. Dawson

• Ομιλία από την καθηγήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Αντωνία (Τώνια) Μοροπούλου με θέμα: «Το αναστηλωτικό έργο του Ναού της Αναστάσεως και του Ιερού Κουβουκλίου στα Ιεροσόλυμα»

• Χορωδιακό θρησκευτικό άσμα: «Gloria – Magnificat» Α. Vivaldi

Συμμετείχε τιμητικά η χορωδία «Ορφεύς» Καλαμάτας, την οποία θα διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάντζαρης. Ευγενική χορηγία στην εκδήλωση έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

To Top