Κορονοιος

Μόνο αν γίνει mega εμβολιαστικό κέντρο στην Καλαμάτα θα προλάβουμε…

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ - AΠΟ ΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Μετά από τις επισκέψεις του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος έχει έρθει στην Μεσσηνία πάνω από 4 φορές το τελευταίο εξάμηνο αλλά και τις αρκετές τοποθετήσεις του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, είναι ξεκάθαρο πως έχει ωριμάσει η πρόταση για να δημιουργηθεί στην Καλαμάτα ένα mega εμβολιαστικό κέντρο.  Κι ενώ παραδόξως περιμέναμε μια εξαγγελία πως θα δημιουργηθεί - έστω κι αν έχει κάποιο κόστος - δεν ακούσαμε κάτι τέτοιο... 
Μπαίνει ο Ιούνιος και με μεγάλο κόπο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού γίνονται καθημερινά εμβολιασμοί του πληθυσμού, χωρίς όμως να φτάνουμε στα επιθυμητά νούμερα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive, από τις 6 Ιουνίου θα γίνονται εμβολιασμοί και τις Κυριακές...

Αν δεχτούμε πως υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και η Μεσσηνία είναι ένας σημαντικός τουριστικός πόλος που θα συγκεντρώσει χιλιάδες επισκέπτες, με τους ρυθμούς που διεξάγονται οι εμβολιασμοί, ένα σοβαρό τείχος ανοσίας θα έχει δημιουργηθεί στα τέλη Αυγούστου... Κι αυτό σημαίνει πολλά. Και θα πρέπει η Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης θα πρέπει να πιέσουν περισσότερο και πιο ουσιαστικά. Φτάνει όμως αυτό; Όχι, πρέπει να υπάρχει και η πολιτική βούληση για να υλοποιηθεί.

Υπάρχει και το άλλο σοβαρό θέμα: καθημερινά ένας σημαντικός αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού απασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τους εμβολιασμούς κατά του κορονοιιού,  έχοντας επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου και λειτουργεί σαν μια φάμπρικα παραγωγικότητας μέσα σε νοσηλευτικούς χώρους που καλύπτουν κι άλλες ιατρικές ανάγκες. Αποτέλεσμα, το νοσηλευτικό προσωπικό που έχει επιφορτιστεί με τους εμβολιασμούς να έχει εξουθενωθεί και από την άλλη να υπάρχει συνωστισμός κι αναμονή, δημιουργώντας μια νέα ανάγκη: αυτή της δημιουργίας ενός χώρου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για εμβολιασμούς κατά του covid.

ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Επίσης μπορεί να υπάρξει και υποστήριξη από τις Ένοπλες Δυνάμεις που διαθέτουν υγειονομικό προσωπικό. Τέτοιος χώρος μπορεί να είναι μια μεγάλη αθλητική εγκατάσταση, το παλιό Στρατόπεδο ή κάποιος άλλος που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και θα επιλέξουν οι ειδικοί. Αν λοιπόν αποκτήσουμε έναν τέτοιο χώρο με τουλάχιστον δέκα - δώδεκα  εμβολιαστικές γραμμές που θα λειτουργεί σε δυο βάρδιες, θα αποσυμφορηθούν οι χώροι παροχής ιατρικής κάλυψης, θα επιταχυνθεί σημαντικότατα η διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων όλης της Μεσσηνίας και θα φτάσουμε πιο εύκολα, με μεγαλύτερη ασφάλεια, προσβασιμότητα και με ταχύτητα στην επιτυχημένη έκβαση των εμβολιασμών. Αυτό σημαίνει πως στις αρχές Ιουλίου θα μπορούσε να έχει εμβολιαστεί πάνω από το 85% του πληθυσμού.

Ας γίνει στη Μεσσηνία το 8ο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο

Αύριο θα λειτουργήσει με 10 εμβολιαστικές γραμμές, παρόμοιο MEGA εμβολιαστικό κέντρο στην Κέρκυρα την οποία και θα επισκεφθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Το νέο εμβολιαστικό κέντρο θα στεγάζεται στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία, πρόκειται για το 7ο mega εμβολιαστικό κέντρο στη χώρα που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, με τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τα εμβολιαστικά κέντρα «Προμηθέας» στο Μαρούσι, Περιστερίου, Ελληνικού, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ρόδου, «καλύπτοντας τις ανάγκες των μεγαλύτερων αστικών κέντρων, αλλά και μεγάλων Περιφερειών της χώρας και διασφαλίζοντας ταχύτητα για την επιχείρηση Ελευθερία και εύκολη πρόσβαση στον εμβολιασμό για τους πολίτες».

Μόνο αν γίνει mega εμβολιαστικό κέντρο στην Καλαμάτα θα προλάβουμε…
To Top