Υγεία

Mόνο 5 τα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-550 τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σήμερα στο νομό μας

Παραμένουν στα ίδια σταθερά χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα κορονοϊού σε Μεσσηνία και Λακωνία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στον νομό μας καταγράφονται 5 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και στη γειτονική Λακωνία μόλις 3.

Δεν συμβαίνει, δυστυχώς, το ίδιο στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου, όπου καταγράφεται και σήμερα αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων. Στην Αρκαδία εντοπίζονται 26 νέα κρούσματα, ενώ όλος ο νομός βρίσκεται από σήμερα σε σκληρό lockdown. Στην Κορινθία συνεχίζεται η έξαρση των κρουσμάτων με 31 νέα να ανακοινώνονται σήμερα. Στην Αργολίδα καταγράφονται 19 νέα κρούσματα με τον Δήμο Ναυπλιέων να βρίσκεται από σήμερα στο “κόκκινο”. Η επιδημιολογική κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει στην Αχαΐα, όπου κατά μέσο όρο το τελευταίο διάστημα ανακοινώνονται 100 κρούσματα. Σήμερα ανακοινώθηκαν 103 νέα, με τον νομό να βρίσκεται επίσης σε σκληρό lockdown.Τέλος, 16 νέα κρούσματα καταγράφονται στην Ηλεία το τελευταίο 24ωρο.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: 9 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID KAI 2 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Στο μεταξύ στους 9 είναι οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας και 2 παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid.

550 ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Συνολικά 550 τεστ έγιναν σήμερα στον νομό μας  από τον ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, 330 μοριακά τεστ PCR έγιναν το πρωί στους Γαργαλιάνους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που μετέβη για δεύτερη μέρα στην περιοχή για τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, μετά και τα 10 κρούσματα που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες μέρες. Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι είναι θορυβημένοι, γι’αυτό και η μεγάλη συμμετοχή και χθες και ιδιαίτερα σήμερα, οπότε και έγιναν 330 τεστ, σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και κατοίκους της περιοχής.

Ένα δεύτερο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο Παζάρι της Αγίας Τριάδας, και εκεί έγιναν 75 rapid test. Επίσης στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το κλιμάκιο που βρίσκεται σε μόνιμη βάση εκεί έκανε 130 rapid test, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη και αυτή την Πέμπτη στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας για τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στους επιβάτες πτήσης από Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι όλα τα τεστ  που έγιναν σήμερα στη Μεσσηνία βγήκαν αρνητικά, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τα μοριακά τεστ που έγιναν στους Γαργαλιάνους για τα οποία απαιτείται πάνω από ένα 24ωρο για τα αποτελέσματα.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε οτι αύριο το πρωί θα γίνουν τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού μέσω drive through για όποιον πολίτη επιθυμεί, στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται εκεί από τις 08.30 το πρωί μέχρι τις 15.30 το μεσημέρι.

Μαίρη Περδικέα

 

 

Mόνο 5 τα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-550 τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σήμερα στο νομό μας
To Top