Υγεία

Mόνο 2 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία- Συναγερμός μετά τα 27 νέα κρούσματα στην Κορινθία και τα 22 στην Αρκαδία

Σε μονοψήφια νούμερα κυμαίνονται τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ το τελευταίο διάστημα στη Μεσσηνία. Σήμερα ανακοινώθηκαν μόλις 2. Στα ίδια εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και η Λακωνία, με μόλις 3 νέα κρούσματα. Στο μεταξύ, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύονται 13 ασθενείς, στην Κλινική Covid, και παραμένει ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Covid.

“ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ” ΣΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑ-ΑΡΚΑΔΙΑ-ΑΧΑΪΑ

Ωστόσο, σφίγγει ο κλοιός, όπως φαίνεται, καθώς στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου τα πράγματα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα. Η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώνεται καθώς σε καθημερινή βάση αυξάνονται ραγδαία τα νέα κρούσματα, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους λοιμωξιολόγους και την Κυβέρνηση, που προσανατολίζονται προς νέα καθολικά lockdown.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 104 νέα κρούσματα σήμερα στην Αχαΐα (χθες 97), παρά το γεγονός οτι βρίσκεται ήδη σε καθολικό lockdown και τα κρούσματα θα έπρεπε να μειώνονται. Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει στην Κορινθία μετά και τα 27  νέα κρούσματα (16 χθες), αλλά και στην Αρκαδία με 22 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ( 16 χθες).  Στην Αργολίδα καταγράφονται 16 νέα κρούσματα μετά τα 10 χθες. Τέλος, 10 νέα κρούσματα καταγράφονται στην Ηλεία (17 χθες).

220 RAPID TEST ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ-1 ΘΕΤΙΚΟ

Συνολικά, 220 δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού έγιναν σήμερα από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Νομό μας, εκ των οποίων τα 120 έγιναν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ενώ προέκυψε μόλις ένα θετικό δείγμα.

Μαίρη Περδικέα

Mόνο 2 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία- Συναγερμός μετά τα 27 νέα κρούσματα στην Κορινθία και τα 22 στην Αρκαδία
To Top