Υγεία

Μόνο 2 κρούσματα στη Μεσσηνία- 450 τεστ σήμερα από τον ΕΟΔΥ όλα αρνητικά

Μόνο 2 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο. Τις τελευταίες ημέρες τα ελάχιστα κρούσματα στη Μεσσηνία έριξαν και τον μέσο όρο ημερήσιων κρουσμάτων στο Νομό μας στο 1,71.

Το γεγονός αυτό είναι ενθαρρυντικό, μετά και τα σημερινά 450 τεστ ανίχνευσης κορονοϊού του ΕΟΔΥ σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά για το σύνολο των εξετασθέντων. Συγκεκριμένα, έγιναν 335 rapid test στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με τη μέθοδο του drive through. Καθώς και 100 τεστ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Στη Μεσσήνη, έγιναν μόλις 15 τεστ, στο Κέντρο Υγείας, σε ρομά. Όλα τα τεστ, και τα 450 ήταν αρνητικά στον κορονοϊό.

17 οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ 2 παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου.

Εκτινάχτηκαν τα κρούσματα στην Κορινθία-Ξεφεύγει η κατάσταση στην Αχαΐα

20 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ- 163 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΑΧΑΪΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ

Μπορεί στη Μεσσηνία να είχαμε μόλις 2 νέα κρούσματα, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως στην Κορινθία που σήμερα εκτινάχτηκαν τα κρούσματα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20, ενώ στην Αχαΐα η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει με τα 81 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν, μετά και τα 82 χθεσινά. Να υπενθυμίσουμε οτι ο Δήμος Πατρέων βρίσκεται ήδη σε καθολικό lockdown, όπως επίσης και η Ζάκυνθος που βρίσκεται στο επίπεδο Β. Η επιδημιολογική κατάσταση δείχνει καλύτερη στη Λακωνία, όπου καταγράφονται 3 νέα κρούσματα.  Καλή η επιδημιολογική εικόνα σε Αρκαδία με μόλις 4 νέα κρούσματα και στην Αργολίδα με 7 κρούσματα.

Μαίρη Περδικέα

To Top