Χορός

Η Le Monde αποθεώνει την Καλαμάτα: Εφαλτήριο χoρού στην Ευρώπη!

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στη Le Monde! Η διακεκριμένη κριτικός χορού της Le Monde Rosita Boisseau βρέθηκε στην Καλαμάτα ως προσκεκλημένη του Φεστιβάλ, παρακολούθησε τις παραστάσεις και μεταδίδει τον παλμό όσων είδε και έζησε.

Το φεστιβάλ χορού Καλαμάτας έριξε αυλαία την Κυριακή αλλά η φήμη του και οι μοναδικές παραστάσεις εξακολουθούν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, ο οποίος αναδεικνύει την Καλαμάτα ως μία από τις “βασίλισσες του χορού” στην Ευρώπη.

Αποθεωτικό για την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και το Διεθνούς φήμης φεστιβάλ της είναι και το δημοσίευμα της σπουδαίας γαλλικής εφημερίδας Le Monde, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως το Φεστιβάλ της Καλαμάτας αποτελεί εφαλτήριο για τον χορό στην Ευρώπη.

“Η παραλία της, οι ελιές της, το σύγχρονο χορευτικό της φεστιβάλ. Η Καλαμάτα (60.000 κάτοικοι), που βρίσκεται νότια της Πελοποννήσου, τρεις ώρες με το λεωφορείο από την Αθήνα, παρουσιάζει τα πλεονεκτήματά της. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ψηνόμαστε από τον ήλιο, το βράδυ, όμως αναζωογονούμαστε στις παραστάσεις, στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, που εγκαινιάστηκε το 2013″, αναφέρει το άρθρο της έγκριτης εφημερίδα που διαβάζεται από 2,5 εκατ. αναγνώστες.

“Ένα ιστορικό ραντεβού της σύγχρονης χορογραφικής σκηνής στην Ελλάδα, η εκδήλωση γιορτάζει την 25η επέτειό της υπό τη διεύθυνση της Λίντα Καπετανέα, η οποία είναι υπεύθυνη από το 2018″, συνεχίζει η Le Monde, αναφέροντας και δηλώσεις της καλλιτεχνικής διευθύντριας:

«Προσπαθώ να βρω μια ισορροπία ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα όπως ο Άκραμ Καν, τους νέους που ξεκινούν και πιο διάσημους καλλιτέχνες. Έχω συναντήσει τους περισσότερους ανθρώπους που προσκαλώ εδώ σε φεστιβάλ όπου χορεύω και διδάσκω”, αναφέρει η νέα δυναμική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα, τους καλεσμένους καλλιτέχνες ενώ υπάρχουν και κριτικές των παραστάσεων.

Η Le Monde αποθεώνει την Καλαμάτα: Εφαλτήριο χoρού στην Ευρώπη!
To Top