Υγεία

Μόλις 2 κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο

Μόλις 2 είναι τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τον Νομό μας το τελευταίο 24ωρο. Δυστυχώς, απεβίωσαν μετά από μάχη με τον κορονοϊό δύο συμπολίτες μας που νοσηλεύονταν το τελευταίο διάστημα στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 7 ασθενείς, ενώ παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ Covid η ηλικιωμένη από τη Σπάρτη. Tην ίδια ώρα, στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η επιδημιολογική κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής: Από 10 κρούσματα σε Κορινθία και Λακωνία, και απο 1 κρούσμα σε Λακωνία και Αργολίδα. Συνολικά μαζί με τη Μεσσηνία, τα κρούσματα στην περιφέρεια το τελευταίο 24ωρο ανεβαίνουν στα 24.

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ όλο αυτό το διάστημα δεν δημοσιεύει πόσα είναι τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού που γίνονται σε καθημερινή βάση σε κάθε νομό, ώστε να σχηματιστεί ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση, παρά μόνο τα νέα κρούσματα ανά 24ωρο. Να επισημάνουμε επίσης, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα, έχει μειωθεί η προσέλευση του κόσμου στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, αλλά  και όπου γίνονται τεστ, καθώς οι καθημερινές ειδήσεις για τον εμβολιασμό που έρχεται, έχουν αναπτερώσει τις ελπίδες πολύ κόσμου, και δυστυχώς δεν μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν το τεστ.

Επίσης, απουσιάζει ενημέρωση για το πόσοι είναι οι νεκροί από κορονοϊό σε κάθε νομό. Δημοσιεύεται καθημερινά ο συνολικός αριθμός νεκρών σε όλη τη χώρα, δεν διευκρινίζεται όμως από ποιούς νομούς είναι τα θύματα του κορονοϊού. Τακτική που φαίνεται να ακολουθεί και το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς στην τηλεγραφική του ενημέρωση δεν αναφέρει τον αριθμό των δύο νεκρών του τελευταίου 24ωρου.

Μαίρη Περδικέα

Μόλις 2 κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο
To Top