Υγεία

Μόλις 2.646 εμβολιασμοί έγιναν σε 6 μέρες στη Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία έχουν γίνει μέχρι σήμερα 82.411 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί

Μόλις 2.646 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού έγιναν αυτή την εβδομάδα-από Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου μέχρι και χθες Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στον Νομό μας, αριθμός που κάθε εβδομάδα βαίνει μειούμενος. Με μέσο όρο τους 441 εμβολιασμούς την ημέρα έκλεισε η εβδομάδα, με τον Σεπτέμβριο όχι μόνο να συνεχίζει την πτωτική πορεία του Αυγούστου στους εμβολιασμούς, αλλά να οδηγείται σε νέα χαμηλά επίπεδα.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Ενδεικτικό είναι ότι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έγιναν στη Μεσσηνία 4.235 εμβολιασμοί, και πλέον αρχές Σεπτεμβρίου καταγράφονται οι μισοί. Αν πάμε χρονικά πιο πίσω, τον Ιούλιο, και συγκεκριμένα από 19-24 Ιουλίου έγιναν στο Νομό μας 6.633 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, ενώ ένα μήνα πριν, τον Ιούνιο, καταγράφονται  σε μία εβδομάδα 8.530 εμβολιασμοί.

Επίσης, ενδεικτικό της καταβαράθρωσης των ημερήσιων εμβολιασμών είναι οτι πλέον γίνονται κατά μέσο όρο 440 εμβολιασμοί την ημέρα στη Μεσσηνία, ενώ τον Μάιο είχαμε φτάσει ακόμα και τους 1.788 εμβολιασμούς σε μία μέρα (7 Μαΐου)-ρεκόρ μέχρι σήμερα- στους ημερήσιους εμβολιασμούς για τον Νομό μας, με κάποιες Κυριακές να γίνονται ακόμα και 1.000 εμβολιασμοί πολιτών. Να υπενθυμίσουμε επίσης οτι πριν το καλοκαίρι γίνονταν εμβολιασμοί και τις Κυριακές, ενώ πλέον αυτό έχει ατονήσει έως καταργηθεί, με κάποιους ελάχιστους εμβολιασμούς να γίνονται σε κάποιες περιοχές. Φαίνεται λοιπόν ότι μεγάλο κύμα του πληθυσμού που ανήκει σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες έχει ήδη εμβολιαστεί, ωστόσο παραμένει ένα μεγάλο κομμάτι πολιτών που ακόμα διστάζουν, είναι επιφυλακτικοί έως και αρνητικοί στον εμβολιασμό. Αυτούς προσπαθεί να κινητοποιήσει η Κυβέρνηση με την εφαρμογή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων από αύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, αλλά και με σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

82.411 ΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ- ΣΤΟ 50,8% Η ΕΜΒΟΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Στη Μεσσηνία, έχουν γίνει μέχρι σήμερα-μέσα σε 8 μήνες- 82.411 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί, με την εμβολιαστική κάλυψη στο Νομό μας να είναι στο 50,85% (ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί), ενώ με τουλάχιστον μία δόση, η εμβολιαστική κάλυψη φτάνει στο 54,1%, ποσοστά όμως που δεν επαρκούν και ακόμα απέχουν από την ανοσία, ενώ φαίνεται πως το πολυπόθητο 70-80% αργεί πολύ.

Και αυτό γιατί αντί να αυξάνονται οι ρυθμοί και η προσέλευση, μειώνεται σταδιακά η ανταπόκριση του κόσμου, με την ανοσία να εξελίσσεται σε όνειρο θερινής νυκτός, με ο, τι αυτό συνεπάγεται για τις επιπτώσεις της πανδημίας-που συνεχίζει την επέλασή της- στον πληθυσμό.

10 ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, με τη Μεσσηνία να θρηνεί μέσα σε 6 μέρες 10 νεκρούς από κορονοϊό στο  Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Όλοι τους άνω των 80 ετών, ενώ στη ΜΕΘ Covid παραμένουν 5 ασθενείς διασωληνωμένοι, με έναν 50χρονο να διασωληνώνεται χθες. Η πανδημία δυστυχώς είναι ακόμα εδώ, και δεν έχουμε άλλο όπλο αυτή τη στιγμή να αμυνθούμε, πέρα από τον εμβολιασμό.

 

Μαίρη Περδικέα

 

 

Μόλις 2.646 εμβολιασμοί έγιναν σε 6 μέρες στη Μεσσηνία
To Top