ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κλείνουν όλες οι Εκκλησίες- Μόνο κηδείες και ατομική προσευχή

“Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις” δηλώνει ο Πρωθυπουργός

Σε δραστικά μέτρα προχωρά η κυβέρνηση μετά και την απόφαση με τα ημίμετρα της Ιεράς Συνόδου. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο όλων των εκκλησιών, όλων των θρησκευμάτων, στις οποίες μπορούν να πηγαίνουν οι πιστοί μόνο για ατομική προσευχή.

“Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις” έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter.

Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση, αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας). Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.

Μητσοτάκης: Κλείνουν όλες οι Εκκλησίες- Μόνο κηδείες και ατομική προσευχή
To Top