ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ήμασταν στον πρώτο όροφο και πανηγυρίζουν που πήγαμε στο ισόγειο

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από την Καβάλα, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας πως «η χώρα βγήκε στις αγορές μετά από 3 χρόνια καθυστέρησης» και πως «δανείστηκε πάρα πολύ ακριβά, σε σχέση με το κόστος δανεισμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Όπως ανέφερε, αυτή την τριετία μεσολάβησαν δύο Μνημόνια με συνολική ζημιά ύψους 100 δισ ευρώ για την ελληνική οικονομία, ενώ επιβλήθησαν αυξημένοι φόροι και εισφορές, που τους πληρώνουν και θα τους πληρώνουν για πολλά ακόμη χρόνια οι πολίτες.

«Το κόστος της τραγικής διαχείρισης της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη εξακολουθούμε και σήμερα να το πληρώνουμε» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας, πάντως, θετικό το γεγονός ότι «η χώρα βγήκε στις αγορές και αποκαταστάθηκε κάποια κανονικότητα».

«Εγώ δεν πρόκειται να πω τα ίδια πράγματα που έλεγε ο κ. Τσίπρας, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση βγήκε στις αγορές. Κάθε χώρα πρέπει να προσδοκά να δανείζεται από τις αγορές με μια κανονικότητα. Πλην όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι λόγος για πανηγύρια. Το κόστος -εάν κάνει κάποιος την αναγωγή- είναι υψηλότερο σε σχέση με το κόστος που είχαμε πληρώσει το 2014.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν μεσολαβήσει τρία χαμένα χρόνια. Για να το πω παραστατικά, ήμασταν στον πρώτο όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και κάποιοι πανηγυρίζουν γιατί καταφέραμε να επιστρέψουμε στο ισόγειο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας: «Έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά στο σώμα της πραγματικής οικονομίας, ζημιά που θα πάρει καιρό να την αποκαταστήσουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η ζημιά θα διορθωθεί μόνο μέσα από μια πολιτική αλλαγή και μέσα από μια κυβέρνηση, η οποία «θα έχει συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου, για το πώς θα φέρει δουλειές στη χώρα, για το πώς θα έρθουν επενδύσεις, για το πώς θα έρθει μια ανάπτυξη, που θα την αισθανθούν όλοι οι πολίτες».

«Αυτή η κυβέρνηση αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Και, δυστυχώς, το σημερινό υψηλό κόστος δανεισμού της χώρας αποτυπώνει και την ουσιαστική αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου να λύσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας» κατέληξε.

Μητσοτάκης: Ήμασταν στον πρώτο όροφο και πανηγυρίζουν που πήγαμε στο ισόγειο
To Top