ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Ζαγοράκη

Με το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανέναν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε σήμερα την διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρω-ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας δήλωσε: «Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός, ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη».

Επίσης, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Μετά την δημοσιοποίηση της γνωμοδότησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ζαγοράκης, ανακοίνωσε πως σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ θα αποχωρήσει από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Η γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ζητά τον υποβιβασμό της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη όσο και της Ξάνθης στην Superleague 2.

Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟΝ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες την απόφαση του πρωθυπουργού ανακοίνωσε στον κ.Ζαγοράκη ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΟΚ-ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

Η νομοθετική διάταξη θα κατατεθεί μέσα στην ημέρα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο νομοσχεδιο για τα επιδόματα και αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο. Ο κ.Πέτσας ειδικότερα επιβεβαίωσε ότι για τα αδικήματα για τα οποία γνωμοδότησε η επιτροπή δεν προβλέπεται υποβιβασμός. Έτσι διασφαλίζεται ότι δε θα υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ (αν και δεν αναφέρθηκε βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συγκεκριμενα), χωρίς όμως παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαδικασία λήψης απόφασης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League και χωρίς να αμφισβητηθεί η απόφαση της Επιτροπής.

Ερωτηθείς εάν ο κ.Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε “φυσικά ναι”.

Με πληροφορίες από news247.gr

Διαβάστε και αυτό:

Ζαγοράκης: Παραιτούμαι εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί-Αντιδράσεις και από Τζιτζικώστα και Ζέρβα

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Ζαγοράκη
To Top