ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Με ανασχηματισμό σκέφτεται να γιορτάσει τα πρώτα γενέθλια της Κυβέρνησης

ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ “ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ” ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Σενάρια ανασχηματισμού, αλλά και πρόωρων εκλογών, Ιούλιο ή Σεπτέμβριο, έχουν πυροδοτηθεί τις τελευταίες ώρες, με τις αλλαγές στην Κυβέρνηση να θεωρούνται σχεδόν βέβαιες το αμέσως προσεχές διάστημα.

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση του Πρωθυπουργού, απλά αναζητείται το κατάλληλο timing, ή η χρονική στιγμή που θα είναι πρόσφορη για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το κυβερνητικό έργο.
Υπάρχει μεγάλη βεβαιότητα ότι τις επόμενες 3-5 εβδομάδες, λίγο πριν δηλαδή την συμπλήρωση ενός έτους στην διακυβέρνηση της χώρας, θα έχει γίνει η αλλαγή σε τουλάχιστον 10 – 12 πρόσωπα της παρούσας Κυβέρνησης.

Μεταξύ αυτών θα είναι και “πρωτοκλασάτοι υπουργοί”, είτε γιατί κρίθηκαν ανεπαρκείς και δεν “πήραν ζεστά” το πόστο τους, είτε γιατί θα πρέπει να δοκιμαστούν κι άλλα πρόσωπα, ειδικά ως Υφυπουργοί.
Δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να αναλάβουν διαφορετικό χαρτοφυλάκιο από αυτό που χειρίζονται σήμερα, αφού δεν παρήχθη το αποτέλεσμα που ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ειδικά σε σημαντικά για την κοινωνία και την οικονομία, Υπουργεία.

Το δίλημμα είναι αν ο ανασχηματισμός θα είναι εκλογικός κάτι που σημαίνει ότι θα επιλεγούν πολιτικά πρόσωπα που εκλέγονται και ξέρουν να διεκδικούν την ψήφο του λαού ή αν το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα είναι πιο τεχνοκρατικό με αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς.

Να θυμίσουμε ότι όλα τα μέλη της Κυβέρνησης αξιολογούνται καθημερινά με ένα σύστημα που έχει επιλέξει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και στενοί συνεργάτες του και ήδη έχει διαφανεί ποιά πρόσωπα δεν τράβηξαν ή δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα του χαρτοφυλακίου τους…

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και με το γενικότερο πολιτικό κλίμα δεν θα είναι έκπληξη αν επιλεγεί ο Σεπτέμβριος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Από την άλλη, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, πρόσφατα απάντησε ότι «δεν υπάρχουν εκλογές στον ορίζοντα. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», σε μια δήλωση που μάλλον έπρεπε να κάνει.

Θ.Π.

Μητσοτάκης: Με ανασχηματισμό σκέφτεται να γιορτάσει τα πρώτα γενέθλια της Κυβέρνησης
To Top