ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αυτές είναι οι προτάσεις της ΝΔ για Υγεία- Aσφάλιση-Kοινωνική Aλληλεγγύη

Δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Γενίκευση και περαιτέρω ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, μέσα και από την αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ. Καθιέρωση της κατ’ οίκον διανομής φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και όλους τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από βαριές χρόνιες ασθένειες.

Αυτές είναι ορισμένες από τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, της Υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης που έφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του κατά το κλείσιμο των εργασιών του 3ου προσυνεδρίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εργασίες, οι οποίες είχαν στο επίκεντρό τους τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Εκείνους που έχουν δεχθεί τα μεγαλύτερα πλήγματα, στη διάρκεια της παρατεταμένης κρίσης. Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε βήμα προς βήμα τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει στην αιχμή της την κοινωνία και τα μείζονα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. «Όταν μιλάω για πολιτική έχω πάντα στο νου μου τους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας. Αυτούς που, τα τελευταία χρόνια, η ζωή τους έγινε χειρότερη. Η στήριξή τους είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Όχι μόνο για λόγους ανθρωπιάς. Αλλά γιατί αυτό είναι ο αξιακός κώδικας και ο πυρήνας της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, η κοινή μοίρα που συνδέει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος εγκάλεσε τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για φτωχοποίηση των πολιτών. Για προσβολή της αξιοπρέπειας των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Αναλύοντας τις προτάσεις της οδού Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε από τον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Δεσμευόμαστε να γενικεύσουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αξιοποιώντας πόρους και από το ΕΣΠΑ», επεσήμανε.

Στον τομέα της Υγείας, η γαλάζια παράταξη:

-Υλοποιεί το θεσμό του οικογενειακού γιατρού τον οποίο θα επιλέγει ο κάθε πολίτης και θα είναι σε θέση να κάνει πρόληψη, να διαγνώσει εγκαίρως, να θεραπεύσει και να παραπέμπει εκείνος, όταν χρειάζεται, τους ασθενείς στα νοσοκομεία.

-Καθιερώνει την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και όλους τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από βαριές χρόνιες ασθένειες, καταργώντας τη «ντροπιαστική ταλαιπωρία» στην οποία τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Αξιοποιεί τις υπηρεσίες Υγείας του ιδιωτικού τομέα σε κρίσιμους τομείς.

-Καθιερώνει ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, οι οποίοι θα εξετάζονται με προτεραιότητα.

-Προχωρά στην επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες για να μειωθεί η «αναίτια», όπως επεσήμανε, ταλαιπωρία που τους έχει υποχρεώσει η κυβέρνηση.

-Προχωρά σε προσλήψεις κυρίως νοσηλευτών, αλλά και ιατρών, που θα καλύψουν τις μεγάλες σημερινές ελλείψεις, ώστε να έρθουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί», ήταν, μεταξύ άλλων, το μήνυμα Μητσοτάκη

Εστιάζοντας στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, η Νέα Δημοκρατία:

-Θα μειώσει τις εισφορές, για να διευκολυνθεί η οικονομία να πάρει μπρος και να σταματήσει ο φαύλος κύκλος «υψηλές εισφορές – ύφεση – μικρότερα έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία» και για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η εισφοροδιαφυγή και η αδήλωτη εργασία.

-Θα θεσπίσει ενιαίους κανόνες για τους μισθωτούς εξαιρώντας από αυτούς μόνο τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

-Θα διορθώσει άμεσα όλες τις αδικίες που καταγράφονται σήμερα στις συντάξεις χηρείας.

-Θα καθιερώσει για όλους τους ασφαλισμένους την πλήρη βασική σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης. Ανταποδοτική σύνταξη ανάλογη με τις καταβαλλόμενες εισφορές και τα χρόνια εργασίας.

Θα χορηγήσει φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση του πρώτου και δεύτερου παιδιού. Αυτά θα αφορούν 1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί, 2.000 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε επόμενο.

«Τα νοσοκομεία θα διοικούνται από τους καλύτερους. Θα εισαχθεί επαγγελματικό μάνατζμεντ στα νοσοκομεία, σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, με δεσμευτικούς στόχους, με διαφάνεια και λογοδοσία, για να εγκαταλειφθούν επιτέλους οι αυτοσχεδιασμοί και η προχειρότητα. Επί των ημερών μας ούτε κομματικά στελέχη θα διορίζονται, ούτε ευνοούμενοι του συστήματος. Αυτές οι παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος θα τελειώσουν. Υπάρχουν εξαιρετικά καταρτισμένα στελέχη πάνω στη διοίκηση Υγείας και θα τους αξιοποιήσουμε…

Ενισχύουμε την παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρωτοβάθμιο επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Το υπουργείο Υγείας θα έχει ξεκάθαρο, αμιγώς επιτελικό και εποπτικό ρόλο. Την ευθύνη για την οργάνωση, διοίκηση και εύρυθμη λειτουργία του συστήματος αναλαμβάνουν οι 13, πλέον, Υγειονομικές Περιφέρειες που θα αναβαθμιστούν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε εξειδικευμένες δομές που θα αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε πως δέσμευση της οδού Πειραιώς είναι η δημιουργία του ηλεκτρονικού φακέλου του ασθενή.

«Το σχέδιό μας είναι κοστολογημένο και ολοκληρωμένο. Θέλουμε να δώσουμε σε όλους τους ανθρώπους φωνή. Να μας προτείνουν ιδέες και προτάσεις για την Υγεία. Αυτό θα κάνουμε και στο 11ο Συνέδρίο μας σε έξι εβδομάδες από τώρα», ανέφερε.

-Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Από το βήμα του 3ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε μύδρους κατά του κυβερνητικού οικοσυστήματος ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Στην Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, τα πράγματα για τους ασθενέστερους έγιναν χειρότερα. Οι φτωχότεροι έγιναν πιο φτωχοί και περισσότεροι. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και ζημίωσε τους λιγότερο προνομιούχους. Αύξησε τους φόρους, έκοψε το ΕΚΑΣ, κόβει σειρά από επιδόματα. Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλει και την αξιοπρέπεια των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. Μία στις τρεις δουλειές στον ιδιωτικό τομέα είναι μερικής απασχόλησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχεται συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Επιτρέπει να δοκιμάζεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων, είτε στις ουρές των δημόσιων νοσοκομείων, είτε στις ουρές του μετρό. Δεν είναι ικανοί να εφαρμόσουν ούτε το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε δίνει καμία προοπτική για το μέλλον», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας σε τέμπο συνεχούς αποδόμησης της κυβέρνησης Τσίπρα, ανέφερε πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει κανένα σχέδιο για το «αύριο» της χώρας.

«Η χώρα χρειάζεται ένα τολμηρό και γενναίο μεταρρυθμιστικό σχέδιο που θα εμπνεύσει και πάλι την εμπιστοσύνη που χρειάζεται να ανακτήσει η κοινωνία στις δυνάμεις του πολιτικού συστήματος. Αυτό το σχέδιο θα παρουσιάσουμε στο Συνέδριό μας. Θα είναι το δικό μας εθνικό σχέδιο. Δε θα μας το επιβάλει κανείς. Στον πυρήνα του θα έχει την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης. Εμείς δε θέλουμε να εξισώσουμε την κοινωνία προς τα κάτω. Δε θέλουμε τους πολίτες εξαρτημένους από κάποια κοινωνικά επιδόματα, ώστε να τα ανταλλάσουν στη συνέχεια με ψήφους. Εμείς δεν το θέλουμε αυτό», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως χρέος της γαλάζιας παράταξης είναι να χτίσει θεμέλιο προς θεμέλιο τη νέα Ελλάδα του 21ου αιώνα. «Θα χτίσουμε αυτήν την Ελλάδα όλοι μαζί. Θα τη χτίσουν οι παραδοσιακοί υποστηρικτές της ΝΔ. Θα τη χτίσουν και οι νέοι φίλοι μας που είναι σήμερα μαζί μας. Θα αφήσουμε πίσω τον εφιάλτη των μνημονίων», τόνισε, από το βήμα του 3ου προσυνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

capital.gr

Μητσοτάκης: Αυτές είναι οι προτάσεις της ΝΔ για Υγεία- Aσφάλιση-Kοινωνική Aλληλεγγύη
To Top