ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα τέσσερα βήματα για έξοδο από την κρίση (VIDEO)

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας: Επενδύσεις, Καινοτομία και Ανάπτυξη» παρουσίασε τέσσερα βασικά βήματα που περιέχονται στις προτάσεις του κόμματός του για έξοδο από την κρίση.

Μείωση φορολογικών συντελεστών και νομοθέτηση σταθερού φορολογικού συστήματος, άρση ρυθμιστικών, χωροταξικών και άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων για την υλοποίηση επενδύσεων, τόνωση της ρευστότητας και εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης με αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αναβάθμιση τεχνολογικών υποδομών, επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης και καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις δεσμεύσεις του για μειώσεις φόρων, όπως τις παρουσίασε στη ΔΕΘ, ενώ ειδικά για την αξιολόγηση είπε ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι σύμμαχοι, ξεκαθαρίζοντας ότι στο ζήτημα αυτό θα επιμείνει μέχρι τέλους χωρίς καμία έκπτωση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε καθοριστικούς για το μέλλον της Ε.Ε τους επόμενους μήνες και τόνισε πως η Ελλάδα σε αυτήν τη συζήτηση πρέπει να είναι παρούσα ως ισότιμος συνομιλητής.

«Το πλεόνασμα είναι προϊόν της άγριας υπερφορολόγησης»

«Είναι αυτονόητο ότι όσο καλύτερη είναι η κατάσταση της χώρας, τόσο ισχυρότερη θα είναι η φωνή της. Γιατί το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας είναι μια νέα πολιτική απάτη ή αυταπάτη. Οι μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία τις οποίες προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εναρμονισμένες με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι το πλεόνασμα «για το οποίο η κυβέρνηση πανηγυρίζει είναι προϊόν της άγριας υπερφορολόγησης της παραγωγικής Ελλάδας και στάσης πληρωμών του ελληνικού Δημοσίου» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στον τομέα των μεταρρυθμίσεων μένει στα λόγια.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δικαιολογημένα οι επενδυτές αισθάνονται πως έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση που εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα και υψώνει εμπόδια.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ έχει επεξεργαστεί σχέδιο κοστολογημένο και συγκεκριμένο για τη ριζική ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

«Ο κεντρικός στόχος μας είναι διττός: Αφενός να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών, και αφετέρου να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος για να βελτιωθούν οι προοπτικές μας και να πάρουμε τη τύχη μας στα χέρια μας», υπογράμμισε.

«Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη»

Για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες είπε ότι δυστυχώς φαίνεται να χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία σε μια εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία.

«Θέσαμε 4 στόχους σε σχέση με το ρόλο της χώρας, τις επενδύσεις, τα εθνικά θέματα και το ρόλο της ομογένειας. Λυπάμαι που το λέω, αλλά σε όλα η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη. Με εξαίρεση μερικά λόγια τυπικής διπλωματικής αβρότητας, δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιο χειροπιαστό όφελος. Ούτε στις επενδύσεις.

»Ούτε στα εθνικά μας θέματα. Ούτε σε σχέση με το γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας. Ακόμα και στο θέμα της αναγκαίας αναβάθμισης των πολεμικών μας αεροσκαφών, τα ερωτήματα είναι πολλά και ασφαλώς θα χρειαστεί αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς κάθε μέρα ακούμε και μια διαφορετική εκδοχή του τι θα συμβεί».

Επιπρόσθετα, ξεκαθάρισε ότι εκείνος δε θα ακολουθήσει «το δρόμο του ανέξοδου δημαγωγικού λαϊκισμού» αλλά η δική του κυβέρνηση θα διακρίνεται για τη συνέπεια λόγων και έργων.

«Δεν είμαστε το ίδιο. Και σε αντίθεση με το πώς άλλοι αντιπολιτεύτηκαν στο παρελθόν, η υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, συμβάλλει σήμερα στη σταθερότητα της χώρας», υπογράμμισε.

«Ελάτε τώρα και επενδύστε στην Ελλάδα»

«Το να υπογράφεις ό,τι σου ζητάνε οι πιστωτές δεν συνιστά εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και σημείωσε πως «η χώρα δυστυχώς οδεύει προς το τέλος του 3ου προγράμματος χωρίς να έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη με υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη.

«Η θετική ψυχολογία δίνει ώθηση στην αγορά», συνέχισε και αφού εκτίμησε ότι η πολιτική αλλαγή είναι κοντά, κάλεσε τους επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα.

«Ελάτε τώρα και επενδύστε στην Ελλάδα», είπε και δεσμεύτηκε για «πραγματική και οριστική αυτήν τη φορά επανεκκίνηση».

To Top