ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: “Το ελπιδοφόρο μήνυμα του 2018 σκιάζεται και αμαυρώνεται από την απειλή των πλειστηριασμών”

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ένα καθαρά πολιτικό μήνυμα έστειλε σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος εν όψει του νέου έτους. Το φετινό ευχετήριο μήνυμα του Μητροπολίτη για την έλευση του 2018 περιελάμβανε την προτροπή για προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Αναλυτικά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, δήλωσε:

“Το ελπιδοφόρο μήνυμα για την έλευση του νέου έτους 2018 σκιάζεται και αμαυρώνεται από την αγωνία των ανθρώπων εν όψει της απειλής των πλειστηριασμών και της απώλειας της πρώτης κατοικίας.

Θεωρώ ότι όλοι όσοι υποκινούν τις καταστάσεις αυτές προς όφελος του Κεφαλαίου και όχι προς όφελος του ελληνικού λαού, να σκεφτούν με περισσότερη σύνεση και να προστατέψουν την α’ κατοικία, που για τους περισσότερους είναι ο καρπός πολυετών μόχθων, αγωνίας και αγώνα, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν το μέσο εκείνο όπου θα επιτύχουν μια αξιοπρεπή επιβίωση και διαβίωση.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι με περισσότερη σύνεση και σκέψη πρέπει να μελετηθεί το θέμα των πλειστηριασμών. Δεν μπορεί να αποτελέσει σημείο αντιπαλότητος μεταξύ συμφερόντων, αλλά να το προσεγγίσουμε όλοι κάτω από την προοπτική της προστασίας της πρώτης κατοικίας του κάθε Έλληνος”.

Πρόκειται για ακόμα μια πολιτική παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, όπως μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα. Μετά την προτροπή στον βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρο Κωνσταντινέα “Πέτρο, βάλ’ τους μυαλό! Δεν πάτε καλά!”, σήμερα ο Μητροπολίτης επανέρχεται, εκφράζοντας μέσα από το μήνυμά του εν όψει του νέου έτους την προτροπή-ευχή του για περισσότερη σύνεση και σκέψη “σε όσους υποκινούν τις καταστάσεις αυτές προς όφελος του Κεφαλαίου και όχι προς όφελος του ελληνικού λαού”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε στον λόγο του ότι δεν μπορεί η πρώτη κατοικία “να αποτελέσει σημείο αντιπαλότητος μεταξύ συμφερόντων”, αλλά “να το προσεγγίσουμε όλοι μαζί από την προοπτική της προστασίας της”.

Να υπενθυμίσουμε ότι πολλάκις και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έχει ταχθεί υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας “όχι όμως και της πρώτης βίλας”, όπως έχει πει χαρακτηριστικά, διαχωρίζοντας τη θέση του από την προστασία συλλήβδην της πρώτης κατοικίας των στρατηγικών κακοπληρωτών, συμπληρώνοντας ότι “η λογική κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη εμένα δεν με εκφράζει”.

Η Κυβέρνηση πάντως, έχει επανειλημμένως και σε όλους τους τόνους διαβεβαιώσει ότι προστατεύεται πλήρως η λαϊκή κατοικία έως 300.000 ευρώ, και μάλιστα έχει γίνει και συμφωνία με τις τράπεζες να μην εκπλειστηριαστούν πρώτες κατοικίες κάτω της συγκεκριμένης αξίας.

“TO 2018 NA EXEI ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ”

“Ανατέλλει ένα νέο έτος που συνεχίζει να βρίσκει την πατρίδα μας και τους πολίτες μας σε κατάσταση κρίσης, αγανάκτησης και αμφισβήτησης των αξιών και της λειτουργίας και αξιοπιστίας των θεσμών. Σε αυτό το έτος θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας…”είπε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για το νέο έτος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

To Top