MESSINIA PLUS

Μητρόπολη Μεσσηνίας: Ποια μέτρα παίρνει για τον κορονοϊό-Ποιες λειτουργίες της αναστέλλει μέχρι 29 Μαρτίου

ΜΟΝΟ 1 ΩΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Σε αναστολή κάποιων βασικών λειτουργιών της προβαίνει προσωρινά η Μητρόπολη Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο πρωτοσύγγελλος της Μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Φίλιππος. Έτσι, για 14 μέρες αρχής γενομένης από σήμερα αναστέλλεται η λειτουργία της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής  της Μητρόπολης Μεσσηνίας. Επίσης κλείνει για 14 μέρες και το “Παπαδοπούλειον” ο βρεφονηπιακός σταθμός της Μητρόπολης, όπως και τα Κατηχητικά Σχολεία.

Τέλος όσον αφορά στην εξυπηρέτηση του κοινού από τα γραφεία της Μητρόπολης, ο πατήρ Φίλιππος δήλωσε ότι, περιορίζεται ο χρόνος εξυπηρέτησης σε μόνο μία ώρα την ημέρα για το κοινό, από τις 10.00 έως τις 11.00 το πρωί, ενώ έκανε έκκληση στον κόσμο να αποφεύγει να προσέρχεται για θέματα που δεν επείγουν. “Ας μη βιαστούν οι άνθρωποι να προσέλθουν”, δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά τα μέτρα γίνονται προκειμένου να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία και να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας αναστέλλει την λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας με υπευθυνότητα και θέτοντας σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, κατόπιν του σημερινού ανακοινωθέντος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της κοινής Υπουργικής Απόφασης (10/3/2020), αναστέλλει τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, καθώς και των Κατηχητικών Σχολείων όλων των βαθμίδων, μέχρι και την 29η Μαρτίου 2020.

Με απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου οι Υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας από αύριο 12 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεοτέρας, θα λειτουργούν για το κοινό από 10 έως 11 π.μ.
Η απόφαση του Μητροπολίτη λήφθηκε στα πλαίσια της εφαρμογής προληπτικών μέτρων εξάπλωσης του κορονοϊού.
Για το προσωπικό οι Υπηρεσίες θα λειτουργούν κανονικά.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Η ΔΙΣ επιβεβαιώνει την απόφασή της για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Ιερών Ναών και την τέλεση σε αυτούς των ιερών ακολουθιών.

Όμως αποφάσισε έως τις 29 Μαρτίου τα εξής:

– Να ανασταλεί η λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων, των Σχολών Γονέων, των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας, των Συνάξεων Νέων και Μελέτης Αγίας Γραφής και των άλλων συναφών δραστηριοτήτων, ως και να αναβληθούν οι διάφορες εκδηλώσεις, εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματισθεί κατά την περίοδο αυτή, ενώ προτρέπει τους νέους να μην παρευρίσκονται σε κλειστούς χώρους όπου συνωστίζονται πολλοί.

– Να ανασταλεί η λειτουργία όλων των εκκλησιαστικών ανοικτών δομών, των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών κ.ά., και να μην επιτρέπονται επισκέψεις σε όλες τις κλειστές εκκλησιαστικές δομές των ορφανοτροφείων, των μονάδων ΑΜΕΑ, των Γηροκομείων κ.ά., όπως και να εφαρμοσθούν άμεσα τα μέτρα που αφορούν σε αυτές τις δομές, όπως έχουν ανακοινωθεί από τους δημοσίους υπευθύνους φορείς.

– Οι Υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων να λειτουργήσουν για το κοινό, μόνο για μία ώρα ημερησίως κατά τις εργάσιμες ημέρες.

– Τα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων να λειτουργήσουν υπό την μορφή της διανομής των πακέτων – γευμάτων και όχι της σίτισης εντός των σχετικών δομών.

– Να αναθέσει στην Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιΐας την σύνταξη καταλόγου οδηγιών των απαιτουμένων μέτρων για τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Εκκλησίας και την διά των Ιερών Μητροπόλεων αποστολή τους σε αυτά προς άμεση εφαρμογή.

Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προτρέπει τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς όπως οι τοπικές εορτές τελούνται λιτώς, μόνον με την παρουσία του οικείου Αρχιερέως κατά την περίοδο αυτή.

To Top