ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mητρόπολη Μεσσηνίας για Κοιμητήριο: “Εσφαλμένη όλη η δήλωση του Δήμου Καλαμάτας-Ίσως έχει σκοπό τη συγκάλυψη των υπευθύνων”

Ουδέποτε ιερέας αναμίχθηκε με το άνοιγμα ή κλείσιμο της πόρτας του κεντρικού κοιμητηρίου Καλαμάτας, ξεκαθαρίζει ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, συμπληρώνοντας ότι αυτές οι αρμοδιότητες ανήκουν αποκλειστικά στους αρμόδιους υπαλλήλους που έχει ορίσει προς αυτό ο Δήμος Καλαμάτας, αφού το Κοιμητήριο είναι δημοτικός χώρος.
Με αφορμή το “λουκέτο” που μπήκε την Κυριακή το πρωί στην είσοδο του Κοιμητηρίου, και τα παράπονα και διαμαρτυρίες δημοτών για το γεγονός αυτό, ο πρωτοσύγκελος σκληραίνει τη στάση του και δηλώνοντας ότι είναι “εσφαλμένη όλη η δήλωση του Δήμου Καλαμάτας, η οποία αφήνει εκτεθειμένο τον ιερέα, με σκοπό ίσως τη συγκάλυψη των υπευθύνων”.
Συγκεκριμένα:

Η ανακοίνωση του Πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτη Φίλιππου Χαμαργιά

“Εξ’ αφορμής δημοσιευμάτων και ποικίλων ενοχλήσεων προς την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, αναφορικά με το γεγονός ότι, κατά την παρελθούσα Κυριακή 12/4/2020, οι επισκέπτες του Κοιμητηρίου Καλαμάτας βρήκαν κλειδωμένη την πόρτα του Κοιμητηρίου, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να εισέλθουν, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας δηλώνει:

1. Ουδέποτε ιερεύς της Ιεράς Μητροπόλεως, εκ των εξυπηρετούντων τον Κοιμητηριακό Ναό, αναμίχθηκε στο άνοιγμα ή κλείσιμο της θύρας.

2. Ο ιερεύς τέλεσε τη λειτουργία “κεκλεισμένων των θυρών” του ναού και όχι του Κοιμητηρίου, αφού δεν ήταν άλλωστε ποτέ της αρμοδιότητάς του.

3. Η αρμοδιότητα του ωραρίου, της εισόδου και εξόδου του Κοιμητηρίου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Δήμο Καλαμάτας και στους υπευθύνους προς τούτο υπαλλήλους.

4. Οι δηλώσεις του αρμοδίου Αντιδημάρχου περί “παρερμηνείας της Εγκυκλίου για τη λειτουργία των ναών” δεν έχει καμία σχέση με τις ώρες και τον τρόπο λειτουργίας του Κοιμητηρίου ως δημοτικού χώρου.

5. Θεωρούμε , αν μη τι άλλο, εσφαλμένη την όλη δήλωση του Δήμου Καλαμάτας, η οποία αφήνει εκτεθειμένο τον ιερέα, με σκοπό ίσως τη συγκάλυψη των υπευθύνων.

Ας ψάξουν λοιπόν οι αρμόδιοι να βρουν ποιος ήταν ο υπεύθυνος που δεν τηρήθηκε η “οδηγία σε δημοτικούς υπαλλήλους να φροντίζουν για την ομαλή επισκεψιμότητα στο Κεντρικό Κοιμητήριο”.

Φάβας: Ουδεμία εμπλοκή του ιερέα του Κοιμητηρίου
Σε νέα του δήλωση ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας, αρμόδιος για τα Νεκτροταφεία, Γιώργος Φάβας αναφέρει ότι υπήρξε σύγχυση κατά την πληροφόρησή του για το περιστατικό και δηλώνει πως δεν υπήρχε καμία εμπλοκή του ιερέα του Κοιμητηρίου.

Μ.Π.

To Top