ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας για τις πυρκαγιές στη Μάνη

Μήνυση απο Αδαμαντία Τζανετέα κατά παντός υπευθύνου, για το ολοκαύτωμα στη Μάνη

Αραχωβίτης: Δεν συνιστά πλέον σύμπτωση η συχνή επανάληψη του φαινομένου των πυρκαγιών στο μανιάτικο τοπίο

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για να διαπιστωθεί πώς προκλήθηκαν οι πυρκαγιές στην Ανατολική Μάνη, κατέθεσε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η κ. Τζανετέα είπε πως ζήτησε από τον ΕΛΓΑ να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κοντά χωριά Κοκκάλα και Σκουτάρι του δήμου Ανατολικής Μάνης υπάρχουν μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν.

Στην Κοκκάλα επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 16 άτομα, ενώ στο Σκουτάρι επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 20 άτομα.

Στο μεταξύ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, Σταύρος Αραχωβίτης, δηλώνει πως “η συχνή επανάληψη του φαινομένου των πυρκαγιών στο μανιάτικο τοπίο δεν συνιστά πλέον σύμπτωση» και ζητά να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών τόσο κατά την ημέρα του Σαββάτου όσο και της Κυριακής.

Μάλιστα ο ίδιος επισημαίνει πως είχε επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη και συμφωνήθηκε ότι ως πρώτο μέτρο ανακούφισης των πληγέντων κτηνοτρόφων θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική στήριξη για την αγορά ζωοτροφών.

Στη συνέχεια αναλαμβάνει ο ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο και τις υποδομές.

Στο μεταξύ αποκαρδιωτική είναι η εικόνα σε Κότρωνα και Σκουτάρι μετά το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς. Δείτε στο βίντεο εικόνα από ψηλά όπου αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής….Η φωτιά αφού κατέκαψε το βουνό έφτασε μέχρι την παραλία!
Τις συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε το drone του Τάκη Κούρου.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας για τις πυρκαγιές στη Μάνη
To Top