ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος σε Κανάκη για τα βιβλία

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ:”Ο κ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΕ ΣΩΡΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ”

“Παντελώς ανακριβή τα καταγγελόμενα από τον κ. Κανάκη”, ισχυρίζεται ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ενώ δήλωσε ότι ετοιμάζεται και μήνυση σε βάρος του Ηλία Κανάκη αλλά και του μεταφορέα των δεμάτων, καθώς ενώ δεν είχε αρμοδιότητα παρέλαβε και άνοιξε κουτιά με βιβλία που προορίζονταν για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος, και στη συνέχεια επικαλούμενος τα τιμολόγια υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για ελλιπή παραλαβή βιβλίων αφήνοντας υπονοούμενα για “αξιόποινες πράξεις οργάνων του δήμου σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της πωλήτριας εταιρείας” αλλά και για “σκιές στη διαχείριση πόρων του Δήμου Πύλου-Νέστορος”.

Σήμερα, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης δηλώνει ότι όλα έγιναν νόμιμα και υπάρχουν και όλα τα νόμιμα παραστατικά που αποδεικνύουν ότι αγοράστηκαν και παραδόθηκαν τόσα ακριβώς βιβλία όσα αναγράφονται στο τιμολόγιο του βιβλιοπωλείου, και “ουδέν επιλήψιμο υφίσταται” επί του θέματος, ενώ χαρακτηρίζει ως ψευδείς τις καταγγελίες Κανάκη.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος για τη μηνυτήρια αναφορά Κανάκη:

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με δημοσίευμα, το οποίο αφορούσε καταγγελία του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος κ. Ηλία Κανάκη για δήθεν ελλιπή παραλαβή βιβλίων από το Δήμο Πύλου-Νέστορος, θέτω υπ’ όψιν σας τα εξής:
Τα δήθεν καταγγελλόμενα από πλευράς του κ. Κανάκη είναι παντελώς ανακριβή, ο δε κ. Κανάκης έχει υποπέσει σε σωρεία ποινικών αδικημάτων αναφορικά με το εν λόγω θέμα, καθόσον αναρμοδίως και παρανόμως παρέλαβε και αποσφράγισε δέματα και συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία που προορίζονταν για το Δήμο Πύλου-Νέστορος, πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσει ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων, καθόσον ο Δήμος Πύλου – Νέστορος πρόκειται να καταθέσει για το εν λόγω θέμα, εντός των προσεχών ημερών, μηνυτήρια αναφορά εναντίον του και εναντίον παντός άλλου υπευθύνου προσώπου ενώπιον των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών.
Επί της ουσίας της υποθέσεως, διευκρινιστικά σας αναφέρουμε ότι η εκτέλεση της σχετικής σύμβασης για την προμήθεια Λεξικών και Βιβλίων για τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου μας, μέσω του Επιχειρησιακού Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-20120», με προϋπολογισμό μελέτης 16.885,80 ευρώ, πραγματοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία σε τρείς φάσεις (29-9-2017, 5-10-2017 και 10-10-2017), εξαιτίας διαφορετικών χρόνων παραλαβής τους από την ανάδοχο εταιρεία μέσω των προμηθευτών της, ο δε Δήμος διαθέτει όλα τα νόμιμα παραστατικά και λοιπά σχετικά έγγραφα, από τα οποία αποδεικνύεται ότι ΟΥΔΕΝ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟΝ υφίσταται, και τα οποία θα τεθούν στη διάθεση των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών προς διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του κ. Κανάκη αναφορικά με τα ψευδώς καταγγελλόμενα από μέρους του περί του αντιθέτου”.

 

To Top