ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mίνι καύσωνας τις επόμενες ημέρες στην Καλαμάτα

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΠΙΟ ΖΕΣΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 39°C

Στους 37 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει κατά τόπους η θερμοκρασία το μεσημέρι της Τετάρτης 21/08. Σύμφωνα με το meteo.gr η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 37 βαθμούς στη Δυτική Στερεά, ενώ στις πεδιάδες Θεσσαλίας, Γιαννιτσών και Σερρών, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κυρίως στη Ρόδο θα φτάσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς.

Στην Καλαμάτα και γενικότερα στη Μεσσηνία ήδη από σήμερα η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά, με το θερμόμετρο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα να δείχνει αυτή την ώρα [14:29] 32°C.
Από αύριο η θερμοκρασία θα συνεχίσει την άνοδο στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Αυγούστου να φτάνει τους 35 βαθμούς κελσίου, ενώ στις 3 το μεσημέρι η αίσθηση είναι για 38 βαθμούς Κελσίου.

Περαιτέρω άνοδο θα έχουμε την Παρασκευή 23 Αυγούστου, οπότε στις 12 το μεσημέρι η θερμοκρασία χτυπά κόκκινο και ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στους 37°C, ενώ τρεις ώρες αργότερα ανεβαίνει στους 38°C. Στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας η θερμοκρασία-σύμφωνα πάντα με την πρόγνωση της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- παραμένει στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου, σύμφωνα με τα προγνωστικά, θα είναι και η πιο ζεστή μέρα για την Καλαμάτα, με τη θερμοκρασία στις 3 το μεσημέρι να φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου!

Το απόγευμα σημειώνει μια μικρή πτώση και πέφτει στους 33 βαθμούς κελσίου ωστόσο η αίσθηση της ζέστης παραμένει [αισθητή θερμοκρασία 37 °C].

Σχεδόν άπνοια δείχνει το γράφημα των μποφόρ για το Σάββατο και την Κυριακή, οπότε και θα είναι και οι πιο ζεστές μέρες.

Επιμέλεια: Μαίρη Περδικέα

Πίνακες από meteo.gr

 

 

 

Mίνι καύσωνας τις επόμενες ημέρες στην Καλαμάτα
To Top