ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να μην καταναλώσουν τα “μαϊμού” ελαιόλαδα καλεί ο ΕΦΕΤ τους καταναλωτές- Δείτε ποιες μάρκες δεσμεύονται

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ “ΜΑΪΜΟΥ” ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΠΟΥ “ΒΑΦΤΙΖΕ” ΩΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ Η ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ

Μετά τη μεγάλη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας και την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στον χώρο της νόθευσης των τροφίμων και δη του ελαιολάδου, ο ΕΦΕΤ επανέρχεται σήμερα στο θέμα και κάνει έκκληση στους καταναλωτές που τυχόν έχουν προμηθευτεί συγκεκριμένες μάρκες λαδιού να μην τα καταναλώσουν. Μάλιστα, το Γενικό Χημείου του Κράτους, όπου και ελέγχθηκαν τα λάδια αυτά, τα αποκαλεί ως λιπαρή ύλη ξένη προς το ελαιόλαδο.

Συγκεκριμένα:

Δεσμεύτηκαν περίπου 20 τόνοι λιπαρής ύλης, ξένης προς το ελαιόλαδο, όπως επιβεβαιώθηκε και από αντίστοιχες δοκιμές που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Δεσμεύτηκαν :

• 4.600 λίτρα λιπαρής ύλης σε υπάρχουσα δεξαμενή

• 10.380 λίτρα σε μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων φερόμενων ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία “PAROS”

• 4.290 λίτρα σε μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων φερόμενων ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία “Karpos”

Από τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι η ανωτέρω εγκληματική οργάνωση έχει διακινήσει διάφορα “έλαια”, που τα εμφάνιζε ως Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, με τις κάτωθι εμπορικές επωνυμίες :

“PAROS”

“Karpos”

“Λιοτριβειό”

“Kriti”

“Elias drops”

“Ελαιώνας / Eleonas”

“CRETA drops”

Συνεπώς, καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν στη κατοχή τους τα παραπάνω εμφανιζόμενα ως Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, να μην τα καταναλώσουν.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνεχίζει τους σχετικούς με το θέμα ελέγχους, τελώντας σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία τόσο με την Οικονομική Αστυνομία όσο και με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών και την εξάλειψη των φαινομένων απάτης στο χώρο των τροφίμων.
Να σημειωθεί ότι και χθες η Αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα τις επωνυμίες των συγκεκριμένων “ελαιολάδων”, προς ενημέρωση των πολιτών.

Στα «δίχτυα» της Αστυνομίας σπείρα που νόθευε λάδι και το πωλούσε ως Μεσσηνιακό και Κρητικό

Να μην καταναλώσουν τα “μαϊμού” ελαιόλαδα καλεί ο ΕΦΕΤ τους καταναλωτές- Δείτε ποιες μάρκες δεσμεύονται
To Top