Τουρισμός

Μικρή Μαντίνεια έως Κιτριές: Μαγεία από ψηλά!

Ο πιο κρυφός καλοκαιρινός παράδεισος της Μεσσηνίας

Η μαγευτική παραθαλάσσια περιοχή βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την πανέμορφη πόλη της Καλαμάτας και σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων από αυτήν. Μικρή Μαντίνεια, Ακρογιάλι, Παλαιοχώρα Αβίας, Μεγάλ Μαντίνεια, Σάντοβα, Κιτριές, αποτελούν έναν καλοκαιρινό παράδεισο για τους επισκέπτες.

Στην πραγματικότητα η παραθαλάσσια αυτή περιοχή είναι το προπύργιο της Μεσσηνιακής Μάνης και για αυτό το λόγο έχει πλούσια ιστορία.

Επί Τουρκοκρατίας οι Κιτριές αποτελούσαν την έδρα των Μπέηδων της Μάνης, καθώς και το σημαντικότερο λιμάνι του Μεσσηνιακού κόλπου.

Ακόμη, εδώ υπογράφηκε το ιστορικό «Σύμφωνο των Κιτριών» κατά το 1819 από τις οικογένειες Μαυρομιχαλαίων, Γρηγοράκηδων και Τρουπάκηδων οι οποίες υποσχέθηκαν μεταξύ τους ειρήνη καθώς και ένωση των δυνάμεών τους κατά την Επανάσταση του 1821, ενώ τον Μάρτιο του 1821 ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης ανέλαβε αρχηγός των σπαρτιατών δυνάμεων.

Σήμερα η Μεσσηνία γενικότερα αλλά ειδικότερα η περιοχή που περιλαμβάνει Μικρή Μαντίνεια, Ακρογιάλι, Παλαιοχώρα Αβίας, Κιτριές αποτελούν ίσως την ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού τουρισμού καθώς το εκπληκτικού κάλους φυσικό τοπίο με δέντρα να καταλήγουν στην θάλασσα αλλά και οι κρυστάλλινες ακτές συνθέτουν ένα σπάνιο τοπίο για ήσυχες χαλαρές διακοπές.

Στην περιοχή δεν θα συναντήσετε “δάση” από ομπρέλες αλλά το μάτι σας θα χορτάσει πράσινο και θάλασσα ενώ τα ταβερνάκια της περιοχής προσφέρουν εκλεκτούς μεζέδες με το ντόπιο αγνό παρθένο ελαιόλαδο να κυριαρχεί στην τοπική κουζίνα.

Τι περιμένετε λοιπόν;

video:Up Stories

To Top