Τροφή για σκέψη

Μικρές ειδήσεις…μεγάλα προβλήματα

Αλιεύσαμε μικρές ειδήσεις, όπως αυτές προέκυψαν απο το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου. Εν έτει 2017, και αυτές οι…μικρές ειδήσεις καθημερινότητας απασχολούν τον Δήμο Καλαμάτας και ζητούν επίλυση.

ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ:ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΜΠΟΓΙΑ-ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΒΟΛΙΘΟΙ

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι, όσον αφορά στις διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών, αυτές καλύπτονται από τα λάστιχα αυτοκινήτων και το αποτύπωμα που αυτά αφήνουν. Εκπονείται αυτή τη στιγμή μελέτη για την κατασκευή διαβάσεων πεζών, εμβαδού 500 τετραγωνικών μέτρων, από κυβόλιθους. Επίσης, υπάρχει και ένα ποσό που έχει διατεθεί για μία άμεση εργολαβία διαγραμμίσεων.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ:”Η ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ”

Για τη δυσοσμία στο Ασπρόχωμα, ο Δήμαρχος είπε ότι αυτή οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στην απόρριψη στα κανάλια αποβλήτων από βυτιοφόρα. Χρειάζεται περισσότερος έλεγχος από τις αρμόδιες Αρχές.
Ο Δήμος δεν έχει τον μηχανισμό για να ελέγξει το ζήτημα.

“ΝΙΚΑΣ: ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΧΩΡΑΦΙΑ”

Αναφορικά με την επάρκεια νερού, ο Δήμαρχος τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ έχει γίνει σχετική σύσκεψη. Οι πολίτες πρέπει να κάνουν οικονομία στο νερό, ενώ γίνονται συνεχείς έλεγχοι, διότι διάφοροι ασυνείδητοι χρησιμοποιούν παράνομες μεθόδους και κλέβουν νερό για να ποτίζουν χωράφια κ.λπ.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΑΧΗ

Η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου έχει ολοκληρώσει την εισήγησή της για την πραγματοποίηση μονοδρομήσεων σε ορισμένους δρόμους της Ράχης, αυτών των στενών δρόμων όπου δημιουργείται πρόβλημα όταν συναντιούνται αυτοκίνητα. Κρίθηκε, όμως, ότι πρέπει να υπάρξει δημόσια διαβούλευση, με τη συμμετοχή και των κατοίκων, διότι ασφαλώς θα υπάρξουν ζητήματα με τις μονοδρομήσεις, ώστε με βεβαιότητα να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και με τη συναίνεση των κατοίκων. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα έλθει το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης, εντασσόμενο στην ημερήσια διάταξη.

ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΝΕΟ,ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Με ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ζητεί – μετά τη βλάβη του σκάφους «Βιτσέντζος Κορνάρος» – να δρομολογηθεί νέο, σύγχρονο και ασφαλές καράβι για την Κρήτη, κάτι που είναι αίτημα και των Δημάρχων Κισσάμου και Κυθήρων.

Μικρές ειδήσεις…μεγάλα προβλήματα
To Top