ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μικρές ειδήσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας ανταποκρίνεται σε αίτημα του Δήμου Δυτικής Μάνης και για το λόγο αυτό εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο Δήμων, για την παροχή διοικητικής υποστήριξης σε τεχνικό επίπεδο στο Δήμο Δυτικής Μάνης. Ο Δήμος Δυτικής Μάνης θα καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης των υπαλλήλων.Να σημειώσουμε ότι η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης είναι έως τις 31/12/2018. Σύμφωνα με τον ν.4508/2017 από 1-1-2019 οι δήμοι θα πρέπει να ασκούν οι ίδιοι αυτόνομα τις αρμοδιότητες που τους μεταβιβάστηκαν. Στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Δυτικής Μάνης οφείλει μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει συγκροτήσει την Υπηρεσία Δόμησης, όπως κάτι αντίστοιχο έκανε και ο Δήμος Μεσσήνης.

8 Γερμανοί Αρχιτέκτονες τον Απρίλιο στην Καλαμάτα
ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΑΜΙΣΘΙ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε τη διεξαγωγή forum αρχιτεκτονικής στην Καλαμάτα, μεταξύ 23 και 28 Απριλίου 2018 και ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης για την κάλυψη των εξόδων αυτού.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, από τη Γερμανία θα έλθουν 8 αρχιτέκτονες, μεταξύ των οποίων ένας ελληνικής καταγωγής, προερχόμενοι από την περιοχή της Βάδης – Βυρτεμβέργης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Frank Edelmann, Δημάρχου του Steinach im Kinzigtal Γερμανίας και συντονιστή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κατ’ εντολήν του Υφυπουργού Hans-Joachim Fuchtel.(Χανς Γιόακιμ Φούχτελ)

ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Οι Γερμανοί αρχιτέκτονες θα εργασθούν προς όφελος του Δήμου Καλαμάτας χωρίς αντάλλαγμα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Μαζί με συναδέλφους τους, υπαλλήλους στο Δήμο Καλαμάτας, καθώς και με αρχιτέκτονες ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν μελετήσει έργα για το Δήμο Καλαμάτας, οι Γερμανοί αρχιτέκτονες θα συγκροτήσουν ομάδες εργασίας και θα αναλάβουν τη μελέτη περιοχών της Καλαμάτας, οι οποίες χρήζουν ανάπλασης.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την εισήγηση:
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ FORUM ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΕ 11 ΑΠΟΡΟΥΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη χορήγηση χρηματικών βοηθημάτων σε 11 οικονομικά αδύνατους κατοίκους του Δήμου Καλαμάτας, συνολικού ποσού 3.380 €.

100 ΚΙΛΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ
Στην Καλαμάτα το καλοκαίρι ο Δήμαρχος Νισύρου

Εγκρίθηκε η διάθεση 100 κιλών εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου, για τη Νίσυρο, την οποίαν έχει «υιοθετήσει» η Καλαμάτα. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου, τα καντήλια αυτού του ακριτικού νησιού θα καίνε με ελαιόλαδο Καλαματιανό, ενώ ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, θα επισκεφθεί την Καλαμάτα μέχρι το καλοκαίρι, για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Καλαμάτας και Νισύρου.

ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΣΤΟ Β΄ ΚΑΠΗ

Εγκρίθηκε η προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση, ύστερα από 2 άγονους διαγωνισμούς, για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού μαγειρείων στο Β΄ ΚΑΠΗ. Πλέον, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, θα δοθεί η δυνατότητα σ’ αυτό το όμορφο κτήριο, το οποίο κατασκευάσθηκε από τη Δημοτική Αρχή, να διαθέτει αυτοδυναμία όσον αφορά στη φιλοξενία εκδηλώσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης, ως συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας για τη συμμετοχή του στο Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες», για το έτος 2018. Γαλάζιες Σημαίες θα έχουν οι ακτές έναντι του Ιερού Ναού Αναστάσεως, στο τέρμα Ναυαρίνου, στον Αλμυρό και στη Μικρή Μαντίνεια. Όπως επισημαίνεται, του χρόνου οι ακτές με Γαλάζια Σημαία θα είναι πολύ περισσότερες, ενώ θα εγκατασταθούν και άλλα μηχανήματα Seatrac, που εξασφαλίζουν σε συνανθρώπους μας με προβλήματα κινητικότητας την αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα.

AΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗ ΣΙ’ΑΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας σε Μηχανισμό Συνεργασίας, κατόπιν προσκλήσεως από το Δήμο Σι΄Αν Κίνας, πόλης με την οποία η Καλαμάτα έχει αδελφοποιηθεί. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν:
– η συμμετοχή του Δήμου στο Διεθνή Μηχανισμό Κοινής Διάσκεψης (MIJC)
– ο Κανονισμός του Μηχανισμού
– η αποστολή αντιπροσωπείας στη Σι΄ Αν, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Μηχανισμού. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας, που θα μεταβεί στη Σι’Αν στα μέσα Μαΐου, θα έχει επικεφαλής το Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Δημόπουλο και περαιτέρω λεπτομέρειες θα καθορισθούν στη συνέχεια.


Aπό την προηγούμενη αποστολή του Δήμου Καλαμάτας στην Κίνα τον Δεκέμβριο(Δημήτρης Δημόπουλος-Παύλος Μπουζιάνης)

Μικρές ειδήσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
To Top